Νέα

Οι Whitesnake ανακοινώνουν καινούργιο κιμπορντίστα και τραγουδιστή!!!

Οι Whitesnake ανακοίνωσαν τα παρακάτω στην επίσημη ιστοσελίδα τους:

Κυρίες και κύριοι… Αγόρια & Κορίτσια… παρακαλώ να σηκώσετε τα ποτήρια σας… (ποτήρια κρασιού!!)… και να πείτε υγεία στο δυναμικό Ιταλό επιβήτορα μας… κύριο Μichele Luppi… τον θαυμάσιο νέο μας κιμπορντίστα & τραγουδιστή…

Λίγα πράγματα για τον Michele: Ο 40-χρονος Michele Luppi άρχισε να μπαίνει στην μουσική στην τρυφερή ηλικία των μόλις 5 ετών, χάρη στη γοητεία που του εξάσκησαν οι εξαιρετικά χαρισματικοί και δημοφιλείς Kiss.

Με την πάροδο των ετών ανακάλυψε σύντομα τη μουσική που πραγματικά αγαπά; συγκροτήματα όπως οι Whitesnake, Winger, Mr. Big και οι House Of Lords πήγαν δραστικά βαθιά και γαλούχησαν τις μουσικές ρίζες του.

Συνέχισε να έχει ενεργό ενδιαφέρον για τη μουσική σε όλα τα μαθητικά του χρόνια, εστιάζοντας στις μουσικές σπουδές το συντομότερο δυνατό και εν τέλει στην απόκτηση του πτυχίου στο Vocal Institute of Technology (VIT), ένα πρόγραμμα από το Hollywood Musicians Institute το 1998.

Το 1994 ίδρυσε μια μπάντα με όνομα Mr. Pig, η οποία με μια σειρά από εκτεταμένες περιοδείες, σύντομα έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς ζωντανές μπάντες στην Ιταλία.

Περίπου την ίδια εποχή άρχισε να εργάζεται ως τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης και παραγωγός με μια σειρά από διαφορετικά μουσικά projects. Τα 12 τελευταία χρόνια, ο Michele έχει συνεργαστεί ως επαγγελματίας μουσικός σε μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις και στο στούντιο με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως τους Reb Beach, Eric Martin, Gregg Giuffria, Maurizio Solieri, George Lynch, Doug Aldrich, Ian Paice και πολλούς άλλους .

Το 1997 ξεκίνησε τη διδασκαλία, αναπτύσσοντας τη δική του μοναδική μέθοδο για την παραγωγή φωνητικών, που αποδείχθηκε να είναι ανεκτίμητη στον κόσμο των ειδών που προέρχονται από το Rock (που είναι η κύρια εστίαση του Michele) και κατέληξε σε πρόσκληση τον Οκτώβριο του 2007 από τον περίφημο σε θέματα συστήματος ακουστικής και ειδικό σε θέματα ομιλίας, τον Δρ. Franco Fussi προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα διεθνές συνέδριο στο ρόλο του πρωταρχικού εισηγητή, παράλληλα με λογοθεραπευτές, τραγουδιστές, και πολλούς κορυφαίους επαγγελματίες του τομέα.

Εκτός από τη διδασκαλία φωνητικής στα κορυφαία ιταλικά σχολεία μουσικών σπουδών και κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα στο δικό του στούντιο, ο Michele έχει γίνει ένα από τους πιο περιζήτητους καθηγητές φωνής στην Ιταλία και έχει οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια που βασίζονται γύρω από την απίστευτα επιτυχημένη μέθοδο του φωνητικού ελέγχου (Voice Control method). Κατά τη διάρκεια της γραφής του άρθρου, πάνω από 2500 φοιτητές έχουν επωφεληθεί από την εκμάθηση των τεχνικών του Michele.

Μεταξύ του 2002 και 2003 συμμετείχε στην παγκόσμια περιοδεία του Umberto Tozzi, ως τραγουδιστής και κιμπορντίστας, λαμβάνοντας μέρος κάθε βράδυ σε συναυλίες με μεγάλο αριθμό οπαδών, σε πολλούς κορυφαίους χώρους όπως το Paris Olympia, Les Palais Des-Beaux-Arts στις Βρυξέλλες, όλα τα κύρια θέατρα στη Γαλλία, την Ιταλία, και σε πολλές άλλες χώρες. Έχει επίσης συμμετάσχει και σε πολλές μουσικές και ποικίλες εκπομπές για τα κύρια ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια (RAI και της Mediaset) για την προώθηση του “Best Of” άλμπουμ του Umberto Tozzi, που έγινε Πλατινένιο.

Ο Michele έγραψε το υλικό σε διάφορα άλμπουμ, τραγουδώντας και ηχογραφώντας όλα τα μέρη του στο ιδιωτικό στούντιο του (MiLu’s RockLab) όπου επίσης κάνει και την παραγωγή φωνητικών και ηχογράφηση για πολλές άλλες μπάντες.

Τον Αύγουστο του 2003 έγινε πλήρες μέλος των Vision Divine. Το “Stream Of Consciousness” (2004), το “Stage Of Consciousness” DVD (2005), το “The Perfect Machine” (2005) και το “The 25th Hour”(2007), έχουν γίνει ορόσημα στο είδος και απαραίτητα άλμπουμ στη συλλογή των οπαδών της μελωδικής metal μπάντας, χάρη και στην εξαιρετική προώθηση και διανομή, που χειρίστηκαν αρκετές από τις κορυφαίες εταιρείες στο είδος, συμπεριλαμβανομένης της Scarlet Records, King Records (Japan) και Metal Blade. Το συγκρότημα παρουσιάστηκε ως headliner σε πολλές ιταλικές περιοδείες και ως support για τους Dream Theater, Nightwish, Sebastian Bach, Helloween, Children Of Bodom και πολλά άλλα μεγάλα διεθνή ονόματα. Ο Michele περιόδευσε με τους Vision Divine σε πολλές χώρες για να υποστηρίξουν τα άλμπουμ: Ιαπωνία, ΗΠΑ, Αυστρία, Κίνα, την Ταϊβάν και όλες τις βασικές πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής.

Με την πάροδο των ετών ο Michele θα κυκλοφορήσει τρία AOR άλμπουμ: “Strive” (2005), που ανέβηκε ψηλά στα ιαπωνικά charts, “Los Angeles” (2007), και “Neverland” (2009) για τη Frontiers Records. Και τα δύο άλμπουμ έτυχαν μεγάλης αναγνωρισης στη μελωδική rock σκηνή. Το πρώτο “Los Angeles” περιλαμβάνει των Gregg Giuffria (ένα από τα μουσικά είδωλα του Michele) στα πλήκτρα. Εκτός από τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε για τις προηγούμενες δουλειές του, αυτό το άλμπουμ αύξησε σημαντικά το διεθνές προφίλ του Michele.

Το 2008 βλέπει τη γέννηση των Killing Touch, με τον Michele να γράφει το υλικό και να κάνει την παραγωγή του ντεμπούτου άλμπουμ “One Of A Kind” (Scarlet/Audioglobe, 2009), η οποία είχε προγραμματιστεί για  κυκλοφορία αρχές Μαΐου στην Ιαπωνία από την Marquee Records, μόλις λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το 2009 συνέγραψε τα τραγούδια για το πρώτο σόλο άλμπουμ του Maurizio Solieri. Η μπάντα η οποία άνοιξε για τους Deep Purple (και τις 6 ημερες) και για τους AC / DC στο Friuli Stadium στο Ούντινε.

Το 2010 ο Michele επιλέχθηκε να τραγουδήσει και να παίξει πλήκτρα σε μια σημαντική ροκ Εκδήλωση στην Μπολόνια: μοιράστηκε τη σκηνή με μεγάλα ονόματα όπως ο Yngwie Malmsteen, ο Glenn Hughes, ο Gregg Bissonette, ο Derek Sherinian και ο Neil Murray, μεταξύ άλλων. Αργότερα την ίδια χρονιά εντάχθηκε στους Thaurorod, μια φινλανδική metal μπάντα για την “Power Of Metal” ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Symphony X και Nevermore και σε ορισμένα μεγάλα ευρωπαϊκά Φεστιβάλ.

Το 2011 έγινε ο τραγουδιστής των Secret Sphere και κυκλοφόρησαν ένα χρόνο μετά το “Portrait Of A Dying Heart”, στην Ιαπωνία από την Warner Bors. Μια ευρωπαϊκή περιοδεία που ακολούθησε για την προώθηση του δίσκου, συμπεριλαμβανομένης και μιας εμφάνισης στο Wacken Open Air 2013, που η κυκλοφορία του DVD περιλαμβάνει 3 τραγούδια από το συγκρότημα. Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία στην Ιαπωνία, η μπάντα κυκλοφόρησε το “A Time Never Come”, ένα κλασικό άλμπουμ από τους Secret Sphere, επαναηχογραφημένο και παιγμένο με την τρέχουσα σύνθεση.

Επί του παρόντος ο Michele εργάζεται στο σόλο άλμπουμ του και πάντα περιοδεύει με τους MLB (Michele Luppi Band), παίζοντας μπάσο και τραγουδώντας όλα τα τραγούδια από όλα τα προηγούμενα άλμπουμ και projects μαζί με κάποια κλασικά AOR / Hard Rock τραγούδια.

Κείμενο: Δημήτρης Σταύρος

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X