Νέα

Bill Tsamis (Warlord) Vs Gary Wehrkamp (Shadow Gallery): Μια νέα κόντρα ξεσπά(;)

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε σήμερα ο Bill Tsamis των Warlord στο επίσημο Fan Club των Warlord στο Facebook σχετικά με την απρεπή(;) συμπεριφορά του Gary Wehrkamp στο φετινό Headbanger’s Open Air, ο οποίος συμμετείχε ως αντικαταστάτης του Philip Bynoe σε αυτή την περιοδεία. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση είχε ως εξής:

“Η παραβολή του κηπουρού”.

“Κάποτε ήταν ένα αγόρι 14 ετών που είχε ένα όνειρο. Ήθελε να φτιάξει έναν κήπο. Κάθε λίγο και λιγάκι τα λουλούδια στον κήπο του άνθιζαν, αλλά κόσμος πέρναγε και ποδοπατούσε τον κήπο. Και ήταν ένα όμορφος κήπος, οπότε λογικό ήταν το αγόρι να θυμώνει πάρα πολύ. Το αγόρι εγκατέλειψε τον κήπο του για πολλά χρόνια αλλά κάποτε ανακάλυψε ότι κάποιοι άλλοι πότιζαν τον κήπο του. Έτσι το αγόρι συνέχισε να φυτεύει ακόμα περισσότερα λουλούδια. Παρόλα αυτά, το αγόρι, ακόμα θυμώνει πάρα πολύ σε οποιονδήποτε ποδοπατάει τον κήπο του”.

“Αυτό είναι και αυτό που συνέβη την 24η Ιουλίου 2014 στο Headbanger’s Open Air στην Βόρεια Γερμανία. Δεν έφτανε που ο ήχος στην σκηνή ήταν χάλια, η συμπεριφορά του Gary ήταν αντάξια ενός κλόουν”.

“Οι Warlord μετατράπηκαν σε έναν θίασο με αυτόν, μεθυσμένος, χτύπαγε τις λάθος νότες και συμπεριφερόταν σαν ένας εντελώς ανόητος πάνω στην σκηνή. Εντελώς “non-metal”. Αν και οι οπαδοί φάνηκαν να γουστάρουν το show – και σε αντίθεση με την κριτική ο Νικόλας Λεπτός ήταν και είναι ένας μεγάλος frontman, επιπλέον δεν έχασε ούτε μια νότα, ο Gary έτρεχε γύρω, γύρω στην σκηνή υποβαθμίζοντας τους πάντες, πίνοντας κάθε τόσο μια μπύρα (γινόταν ακόμα πιο μεθυσμένος) που είχε στα drums , ενώ είναι άγραφος κανόνας ότι όλοι πίνουμε νερό στην σκηνή προκειμένου να αποδώσουμε τα μέγιστα και να συγκρατήσουμε τις γνωστικές μας ικανότητες”.

“Ίσως ήταν επειδή ήταν το τελευταίο του show και πέρναγε καλά, αλλά μετέτρεψε τους Warlord σε μια σχολική μπάντα με τις επιπολαιότητες του (σαν να ήταν η δική του μπάντα). Είχα ήδη συζητήσει για τον ρόλο του μέσα στους Warlord… Δεν είναι Shadow Gallery. Οι Warlord είναι μια σοβαρή μπάντα με σοβαρά τραγούδια και στίχους. Δεν βγαίνουμε έξω χαμογελώντας και τρέχοντας πάνω στην σκηνή υποβαθμίζοντας όλους τους άλλους. Το να χοροπηδάς και να χαμογελάς κατά την διάρκεια τραγουδιών όπως τα “Lucifer’s Hammer”, “Winter Tears” και άλλα τραγούδια δεν είναι πρέπων κατά την διάρκεια της παρουσίασης τους από τους Warlord”.

“Ναι, πρέπει να περνάμε καλά, αλλά με τον τρόπο των Warlord. Έχετε δει ποτέ τους Judas Priest να χαμογελάνε κατά την διάρκεια του “Painkiller”; Έχετε δει ποτέ τους Sabbath να χαμογελάνε κατά την διάρκεια του ιδιαίτερα έντονου show τους; Βλέπεις ποτέ τον Ritchie Blackmore να χαμογελάει στην σκηνή και να χοροπηδάει από εδώ και από εκεί υποβαθμίζοντας τους υπόλοιπους; Από πότε ο μπασίστας υποβαθμίζει επί σκηνής τον τραγουδιστή κάνοντας χειραψίες με το κοινό κατά την διάρκεια μιας πολύ σημαντικής στροφής; Από πότε ο μπασίστας παρεμβαίνει με το έντονο solo του κιθαρίστα ή παίζει samples όπως η έναρξη του “Deliver Us From Evil”; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Gary είναι ένας σπουδαίος μουσικός, αλλά δεν είναι Warlord. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για εκείνο το show είτε μιλάμε για “μεθύσι” ή “απλά πέρναγα καλά”, ειδικότερα όταν είσαι headliner. Για αυτόν τον λόγο ο Mark και εγώ (ειδικότερα εγώ) ήμασταν ιδιαίτερα συγχυσμένοι για αυτό που έγινε στην σκηνή κατά την διάρκεια αυτού του “Warlord τσίρκου”. Μπορούσα να δω με την άκρη του ματιού μου ότι ένας τρελός ήταν ελεύθερος”.

“Και παρά τον ενθουσιασμό του, θα το ξεκαθαρίσουμε δια παντός όταν οι Warlord παίζουν live τα πράγματα σοβαρεύουν στην σκηνή. Αν και είμαι ντροπιασμένος, για όσους δεν παρευρεθήκατε εκεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε το “Winter Tears” που είναι ακόμα ανεβασμένο στο YouTube (τα υπόλοιπα κατέβηκαν χάρη στην συνεργασία ορισμένων fans με camcoders)- δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοώ. Αυτό ήταν το μόνο show που δεν το ευχαριστήθηκα ενόσω ήμουν στην σκηνή, αν και το έκρυψα και προσπάθησα να δείξω μια αληθινή metal εικόνα. Ζητώ συγνώμη στους fans του HOA που μπορούσαν να δουν ένα πολύ πιο σοβαρό Warlord show όπως έγινε στις προηγούμενες συναυλίες σε αυτήν την μικρή περιοδεία. Δε χρειάζεται να πω, πως μετά το show στο ξενοδοχείο ήμουν πολύ θυμωμένος, και ο χρόνος του Gary στους Warlord έφτασε στο τέλος, και είναι για πάντα ενταφιασμένος στο νεκροταφείο των Warlord. Θα μπορούσα να πω “τίποτα” εδώ, αλλά αυτή είναι ακόμα μια ανοιχτή πληγή για μένα: Και θέλω όλοι να ξέρουν πως νιώθω για αυτό- σίγουρα δεν έπαιζαν οι Warlord εκείνο το βράδυ. Ο Philip Byone δεν μπορούσε να είναι μέρος της περιοδείας λόγω προβλημάτων με το πρόγραμμα (αν και πραγματικά ήθελε να συμμετέχει). Και εγώ, μια φορά, είμαι ευχαριστημένος που ο Philip είναι πίσω στην ομάδα”.

“Οι Warlord πάντα ήταν μια σοβαρή ιδέα στο μυαλό μου, είτε στο studio, είτε live… και, όπως είπα, παρά την δύναμη των τραγουδιών στα οποία το κοινό απάντησε με επευφημίες, δεν έπιασε τα standards μου. Βασικά, σοκαρίστηκα και εκνευρίστηκα… Απλά ακούστε τους στίχους των Warlord (το ‘‘Winter Tears” είναι ένα στενάχωρο τραγούδι) – δεν υπάρχει τίποτα για να γελάσεις, ούτε είναι η σκηνή ένα μέρος για party. Στο μέλλον, υπόσχομαι σε όλους πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί. Ο Gary μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στους Shadow Gallery στην σκηνή αφού είναι η “δική του” μπάντα – αλλά οι Warlord είναι μια μπάντα που πρέπει να παρουσιάζεται όπως τα κλασσικά σχήματα που προανέφερα, μια πολύ, πολύ σοβαρή σκηνική παρουσία. Τη νύχτα του HOA o Gary κατέστρεψε όλον μου τον κήπο… Ήταν τόσο απλό. Και παρά τις απολογίες, δε δέχομαι τίποτα. “Τελείωσες με τους Warlord”, ήταν όλα όσα χρειαζόταν να πω”.

Μήπως αρχίζει ένας νέος κύκλος πολέμου με δηλώσεις και από τις δυο πλευρές; Για να δούμε τι θα απαντήσει ο Gary Wehrkamp… Ως τότε δείτε ένα δείγμα από αυτά που λέει ο Bill Tsamis και τα σχόλια δικά σας…

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X