Ανταποκρίσεις

Wreck Athens Festival 2015 DAY 2 Σάββατο 21/03/2015

Σάββατο 21/03/2015

KYTTARO – Ηπείρου 48, Αθήνα

POWER CRUE, WISDOM, CLAIRVOYANT, DEIFIED, LIGHTFOLD, SNOWBLIND

Η προηγούμενη μέρα του festival μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, το line-up του Σαββάτου ήταν σαν να το διάλεξα εγώ, η σημαία έγνεψε συγκαταβατικά και έτσι μετά από δέκα ώρες σκληρής και επίπονης εργασίας έφυγα σφαίρα για Κύτταρο για να προλάβω την εμφάνιση των…

Snowblind

Snowblind

Οι Snowblind των Μιχάλη Γαλιάτσου, Δημήτρη και Γιώργου Αγγελόπουλου και Γιώργου Καραχάλιου είναι αγαπημένη μπάντα!!! Δραστηριοποιούνται από το 1999, έχουν κυκλοφορήσει 4 εξαιρετικούς δίσκους κλασσικού heavy metal που συνδυάζει δύναμη και μελωδία και πραγματικά είναι μεγάλη χαρά που επαναδραστηριοποιούνται δυναμικότατα συναυλιακά και ο νέος τους δίσκος “One Epic Metal Reqviem” θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου. Δυστυχώς το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο εναντίον του ρατσισμού κατά των Ελλήνων έκοψε την Αθήνα στα δυο και δεν επέτρεψε σε μένα και πολύ κόσμο να φτάσουμε στο Κύτταρο εγκαίρως. Πρόλαβα μόνο τις πρώτες νότες του For Αll The Tears και το Lord Οf My Fate αλλά ευτυχώς θα έχουμε τη δυνατότητα να τους ξαναδούμε το Σάββατο 4 Απριλίου παρέα με Aggelo Perlepe’s Mystery!

Set list: Load Your Guns, Lost In Heaven, Prisoners On Planet Earth, Diva (Nightfall cover), For All The Tears, Lord Of My Fate.

Lightfold

Lightfold

Δεύτεροι στη σκηνή ανέβηκαν οι Lightfold μια μπάντα που παρακολουθώ από τα πρώτα βήματά της και την γουστάρω πολύ. Έκλεισαν ένα χρόνο από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “Time To Believe” και έχοντας να τους δω αρκετό καιρό live απλά εξεπλάγην από την εμφάνισή τους!!! Εξαιρετική απόδοση και δέσιμο, απόρροια του πόσο πολύ δουλεύουν ως μπάντα, με τον Θανάση Λαμπράκη να δένει κόμπο την κιθάρα παίζοντας με άνεση, τον τραγουδιστή Θοδωρή Μαρτίνη με την ιδιαίτερη φωνή του σε μεγάλη φόρμα να είναι απλά εξαιρετικός, το rythym section τους αποτελούμενο από τις Ελένη Νότα στα drums και Ελπίδα Αναστασίου άντε υποτίμησε το αν μπορείς και τέλος τον “τρελό πληκτρά” Χάρη Πολυμενέα  να προσθέτει τις δικές του πινελιές στο εξαιρετικό αποτέλεσμα. Και δεν περιορίστηκαν μόνο στο ηχητικό κομμάτι αφού φρόντισαν στο έπακρο και για το οπτικό με εξαιρετική σκηνική παρουσία και τη βοήθεια της χορεύτριας Βιβής Κούρτη. Άλλοτε σαν Woman In Disguise και άλλοτε κάνοντας ακροβατικά στην πλάτη του Θοδωρή ακολουθώντας το concept των στίχων η Βιβή και οι Lightfold μας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό οπτικό θέαμα που δεν έχουμε συνηθίσει σε συναυλίες Ελληνικών συγκροτημάτων. Σας προτρέπω να δείτε τις φωτογραφίες της βραδιάς και τα σχετικά βίντεο που έχουν ανέβει. Παρότι λόγω του συλλαλητηρίου η καλεσμένη τους Πολύμνια Κονδύλη δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στο Κύτταρο το κενό της στο Reborn And Rise καλύφθηκε επάξια από την Papyrus Larousse…Ellinika της σκηνής μας Γιώργο “The Omen” Θεοδωρέλο (στον οποίο ο Θανάσης Λαμπράκης χάρισε και την πρώτη του κιθάρα για τη βοήθεια του στη μπάντα) και τη συμμετοχή του κόσμου. Σίγουρα οι Lightfold κέρδισαν αρκετούς οπαδούς μεταξύ των παρευρισκομένων και δημοσίως δηλώνω προς τους κυρίους Θανάση Λαμπράκη και Θοδωρή Μαρτίνη πως από δω και πέρα αν κάθε live τους δεν αγγίζει και δεν ξεπερνά τα στάνταρ της εμφάνισης τους στο Κύτταρο, θα ασκώ βία.

Set list: Intro – Time To Believe, Woman In Disguise, Dare Eagle Go, Reborn And Rise, Kingdoms Fall.

Deified

Deified

Τρίτοι κατά σειρά στη σκηνή του Κυττάρου εμφανίστηκαν οι Deified. Νέα σχετικά μπάντα μιας και δραστηριοποιούνται από το 2012 αλλά αποτελούμενη από παλιοσείρια της σκηνής μας: Νίκος Μαχαίρας (ex-Reflection) στις κιθάρες, Σπύρος Δημόπουλος ο έτερος κιθαρίστας, Μάκης Πετρίτσης (Secret Illusion, ex-Wheelrunner, ex-X-Piral) στο μπάσο, Άρης Μπαρτζώκας (ex-Wheelrunner) στα τύμπανα και στα φωνητικά ο κύριος Τάσος Κροκόδειλος (Spitfire, Hybrid, ex-Secret Illusion, ex-X-Piral). Μπορεί στην προηγούμενη εμφάνισή τους στο Αν να μην τα πήγαν τέλεια μιας και ο Τάσος ταλαιπωρούνταν από ίωση στο Κύτταρο όμως τα πράγματα άλλαξαν άρδην! Όρμησαν στη σκηνή με το Eyes Of Fire από το ντεμπούτο Ep τους Chaos Blood & War και ο κόσμος τους υποδέχθηκε θερμότατα. Καταιγισμός από riffs και solos, ορυμαγδός από ντραμς και τύμπανα και ο Τάσος να πιάνει δυσθεώρητα ύψη, απλά μας γονάτισαν με το heavy – power metal τους! Έπαιξαν τα τρία κομμάτια του ep τους, τα καινούρια Phovos και The Cage ενώ διασκεύασαν εξαιρετικά και το Night Crawler των Judas Priest. Να αναφέρω ότι ο Τάσος υποβλήθηκε από τους ακατονόμαστους (Power Crue) όπως ανέφερε σε αλλαγή μπλούζας επί σκηνής φορώντας την ειδικά φτιαγμένη για αυτόν μπλούζα του festival σε “αντρίκειο” φούξια χρώμα και ότι στο τέλος του set ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τους Deified (η συμμετοχή του στα φωνητικά ήταν προσωρινή) και τους ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον. Εμφανισάρα, περιμένω με αγωνία τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των Deified, έχουν πολλά να δώσουν!

Set list: Eyes of Fire, Phovos, Diomedes, The Cage, Night Crawler (Judas Priest cover), Chaos Blood & War.

Clairvoyant

Clairvoyant

Εικοσιέξι (26) ολόκληρα χρόνια στο κουρμπέτι οι Clairvoyant, από το 1989 αν δεν κάνω λάθος, πήραν τέταρτοι κατά σειρά θέση στη σκηνή του Κυττάρου και εξαπέλυσαν την heavy power επίθεσή τους. Σε μεγάλα κέφια, από τις πρώτες νότες του Brake The Embankments ξεσήκωσαν το Κύτταρο και άρχισε το σπάσιμο των αλάτων (headbanging). O Ιταλός frontman τους Ilour Griften, που ήρθε στην Ελλάδα για το festival, μας συνεπήρε με το εύρος της φωνής του και την σκηνική του παρουσία, η ψυχή και ιδρυτής της μπάντας Βαγγέλης Κεραμιδάς απέδειξε άλλη μια φορά με το λιώσιμο της ταστιέρας και τα χιλιόμετρα πάνω στο σανίδι γιατί συγκαταλέγεται στους καλύτερους κιθαρίστες της σκηνής μας ενώ και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Έπαιξαν κυρίως τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ “Last Marks Οf Prophecy”, που είναι έτοιμο και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες για την κυκλοφορία του, το Future Warning από την προηγούμενη δουλειά τους Time’s Crime και έκλεισαν το set τους με τη διασκευή – έκπληξη στο Lonely Lady των Q5 στο οποίο ανέβηκε στη σκηνή η Μαρία Κιαόγλου συνοδεύοντας τον Griften. Ναι τολμώ να πω πως στα 26 χρόνια παρουσίας τους οι Clairvoyant βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση και πολύ απλά σπέρνουν!

Setlist: Intro, Brake The Embankments, Celestial Dream, Sabotage, Future Warning, Keeper Of The Reign, War Promises, Theater Of Life, Lonely Lady (Q5 cover).

Wisdom

Wisdom

Και κάπως έτσι σήμανε και η ώρα να γίνουμε σοφότεροι. Λοιπόν υπάρχουν μπάντες που απλά παίζουν για να παίζουν και άλλες που γουστάρουν στο έπακρο αυτό που κάνουν, περνάνε καλά και αν βρεθούνε συνοδοιπόροι έχει καλώς αν πάλι όχι αυτές έχουν κάνει το καλύτερο και γουστάρανε. Ε λοιπόν στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Wisdom εδώ και τόσα χρόνια και μάλιστα όπως αποδείχθηκε και το Σάββατο έχουν και πολλούς συνοδοιπόρους. Ανέβηκαν στη σκηνή ντυμένοι στα πορτοκαλί, το χρώμα της σοφίας (και όχι της Μαρίας όπως δήλωσε ο Μάκης Παγουλάτος για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες), χωρίς πλήκτρα αυτή τη φορά και μετά από ένα σύντομο intro δήλωσαν In Metal We Trust! Και το Κύτταρο ολόκληρο εμπιστεύτηκε τους  Wisdom και τα highlights απλά άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Σόου με φωτιές από τη χορεύτρια Βερόνικα είχαμε, ζεμπεκιές με το “Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι” του Απόστολου Καλδάρα είχαμε, τον Γιώργο Θωμαϊδη να τραγουδά στην κόρη του είχαμε, τον Γιώργο Θεοδωρέλο να τους συνοδεύει στο Wild Side Of The Angels και να αναφέρει ένα προς ένα όλα τα μέλη που πέρασαν από τη μπάντα (και τα περισσότερα βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό) είχαμε…μιλάμε πανικός. Η δε απόδοση και σκηνική παρουσία των Γιώργου Θωμαϊδη, Μάκη Παγουλάτου, Βασίλη Κοιλάκου και Κώστα Πελέκη απλά απίστευτη. Προσωπικά ευχαριστήθηκα τους Wisdom όσο ποτέ και πιστεύω και η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων. Πάντα τέτοια!

Setlist: Intro, In Metal We Trust, Breakable Earth, Steps Of Fate, Shine On, Intro Fire dance – She is Alive, Wisdom, Voices, Wild Side Of the Angels.

Power Crue

Power Crue

Και σαν να μην έφτανε το “ξύλο” που φάγαμε από τους προηγούμενους ήρθαν και οι διοργανωτές Power Crue με τα 28 χρόνια ιστορίας που κουβαλάνε να μας αποτελειώσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε live των Power Crue και να μην περάσεις καλά, πόσο μάλλον όταν είναι διοργανωτές ενός τόσο μεγάλου event! Σκηνική παρουσία και απόδοση που απλά άλλοι τη φαντάζονται, πώρωση, δύναμη και καύλα!  Πρίτσης και Μπερτσάτος στις κιθάρες απλά ένα από τα καλύτερα δίδυμα της σκηνής, ο Γιώργος Οικονόμου στο μπάσο εγγύηση και σιγουριά, ο Τάκης ‘animal’ Σωτηρόπουλος στα ντραμς θεριό ανήμερο και ο Κώστας Τόκας σε μεγάλα κέφια απλά ισοπέδωσαν ότι είχε απομείνει, ρίξτε μια ματιά στο setlist και θα καταλάβετε πολλά. Highlights η εμφάνιση του Παναγιώτη Σακελίου στα φωνητικά στο Torture όπου αλλά Ozzy αποξεσήκωσε τους ξεσηκωμένους και έσκισε και τη μπλούζα από την ένταση, η εναλλαγή ρόλων μεταξύ Μπερτσάτου και Τόκα στο Forever, η….άκυρα όλα! Όλη η εμφάνισή τους ήταν highlight!!! Στο τέλος δε του σετ δέχτηκαν και την πατροπαράδοτη επίθεση με ρόπαλα από κουκουλοφόρους που ανεξακρίβωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για τους Παναγιώτη Σακελίου και Τάσο Κροκόδειλο…

Set list: Intro, Believe, Pleasure For Flesh, On The Run, Modern Tyranny, Kill Of A Soul, Necronomicon, Torture, Against intro, We against Us, Dark Path, Song Of Revenge, Stay Heavy, Forever, Blind Believers.

Αν η πρώτη μέρα ήταν εξαιρετική η δεύτερη απλά εξελίχθηκε σε ολοκαύτωμα. Όσοι ήταν παρόντες στο γεμάτο Κύτταρο (όχι δεν ξέρω πόσα εισιτήρια έκοψαν οι Sanctuary) απλά θα σας επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές . Συναυλία απλά βίωμα και το Wreck Athens 2015 και οι συγκινήσεις του δεν είχαν φτάσει ακόμη στο τέλος του μιας και απέμενε και η Κυριακή…

Ανταπόκριση: Πάνος Πρέντζας
Φωτογραφίες: Θέμης Γιαννόπουλος

Οι φωτογραφίες μας παραχωρήθηκαν ευγενικά από τον φίλο και αδερφό Θέμη Γιαννόπουλο από τους αφανείς ήρωες της Ελληνικής σκηνής που αφιλοκερδώς τρέχουν και καλύπτουν τα πάντα. Την εκπληκτική δουλειά του Θέμη μπορείτε να δείτε εδώ: Of Steel And Light και εδώ: Of Steel And Light . Thanks bro!!!

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X