Η κυβέρνηση της Αυστραλίας κυκλοφόρησε νομίσματα για να τιμήσει την 50η επέτειο των AC/DC

Σύμφωνα με την Bega District News, η κυβέρνηση της Αυστραλίας κυκλοφόρησε για άλλη μια φορά ένα νέο νόμισμα προς τιμήν των AC/DC.

Το νόμισμα από το Royal Australian Mint, μια κυβερνητική υπηρεσία που είναι ο μοναδικός προμηθευτής των κυκλοφορούντων νομισμάτων της Αυστραλίας, γιορτάζει την 50η επέτειο του συγκροτήματος και παρουσιάζει τον κιθαρίστα Angus Young με τη σχολική στολή του, να κάνει το hop του με το ένα πόδι.

Υπάρχει μια silver frosted έκδοση $1 για $90, και μια συλλογή από έξι ακυκλοφόρητα νομίσματα 20c, χρωματισμένα για να μοιάζουν με δίσκο, για $110. Παρουσιάζονται σε μια θήκη που μοιάζει με roadies’ concert case.

Τα νομίσματα δεν θα κυκλοφορήσουν αλλά θα είναι συλλεκτικό. Διατίθενται μέσω του mintcoinshop.au.

Αυτή είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που το Royal Australian Mint παράγει νομίσματα με τους AC/DC. Πριν από δύο χρόνια, κυκλοφόρησε ένα box set με αυθεντικά εξώφυλλα από δίσκους των AC/DC. Τα έξι LP που εκπροσωπήθηκαν στη σειρά ήταν τα “High Voltage“, “TNT“, “Dirty Deeds Done Dirt Cheap“, “Back In Black“, “For They About To Rock” και “Ballbreaker“. Η έκδοση roadcase box set περιελάμβανε ένα έβδομο συλλεκτικό νόμισμα AC/DC. Πριν από τέσσερα χρόνια, το Royal Australian Mint γιόρτασε την 45η επέτειο των AC/DC κυκλοφορώντας μια παρόμοια σειρά.

Κείμενο: Σταύρος Πισσάνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”