Οι Mike Portnoy και John Petrucci επανασυνδέθηκαν

Ο πρώην ντράμερ των Dream Theater, Mike Portnoy, δημοσίευσε μια φωτογραφία του με τον πρώην συνάδελφό του και κιθαρίστα των Dream Theater, John Petrucci.

Ο Portnoy έγραψε στην λεζάντα:

“Ευτυχισμένο το Νέο Έτος από MP & JP

#givepeaceachance #carpediem

Εδώ για ένα υπέροχο 2018!”

 

Ο Portnoy, ο οποίος συν-ίδρυσε τους Dream Theater πριν από 30 χρόνια, εγκατέλειψε απότομα το συγκρότημα τον Σεπτέμβριο του 2010 ενώ ήταν σε περιοδεία με τους Avenged Sevenfold. Από τότε έχει αντικατασταθεί από τον Mike Mangini (Annihilator, Extreme, James Labrie, Steve Vai).

Ο Mike είπε στο Loud ότι έφυγε από τους Dream Theater, επειδή ήθελε να επεκτείνει τους μουσικούς ορίζοντές του. “[Δεν ήθελα] να πάω στον τάφο και να είμαι ο drummer των Dream Theater”, είπε. “Ήξερα ότι υπήρχε πολύ περισσότερο από αυτό που προσέφερα εκεί.”

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχε κάτι που θα ήθελε να κάνουν οι Dream Theater διαφορετικά στον τρόπο με τον οποίο βρήκαν έναν αντικαταστάτη για τον Portnoy, ο Petrucci δήλωσε στο “The Classic Metal Show”: “Δεν υπάρχουν πολλές καταστάσεις στη ζωή όπου μπορείτε να πείτε ότι δεν θα είχατε κάνει κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό είναι ένα από αυτά. Νομίζω ότι, κοιτώντας πίσω, δεν θα είχα κάνει τίποτα διαφορετικά. “

Συνέχισε: “Ο Mike Mangini πραγματικά μας βοήθησε να πετύχουμε μια σημαντική αλλαγή στην μπάντα, και κατά κάποιο τρόπο, θα ήταν ίσως τόσο ομαλή όσο θα μπορούσε να έχει πάει οποιαδήποτε αλλαγή στα μέλη της μπάντας. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, η προσωπικότητά του, οι ικανότητές του ως drummer , το ιστορικό του, η ιστορία του … έκανε κλικ στο σημείο όπου ήταν, αν είχα συναντήσει τον Mike [Mangini] πριν από είκοσι χρόνια, θα παίζαμε με αυτόν τον τύπο. Αν μεγάλωνα μαζί του, θα ήμασταν φίλοι τζαμάροντας. Κι αυτό είναι σπάνιο.”

Ο Petrucci πρόσθεσε: “Γνωρίζετε τόσους πολλούς μουσικούς σε συγκροτήματα που δυσκολεύονται να βρουν ανθρώπους να παίζουν και πoυ να κάνει κλικ, και έτσι το γεγονός ότι συνέβη με τον Mike [Mangini], είναι πραγματικά εκπληκτικό για εμάς. Κι από τότε που είναι στην μπάντα, έχουμε κάνει [τρία] άλμπουμ, [κάποιες] παγκόσμιες περιοδείες και, ευτυχώς, είχαμε μεγάλη επιτυχία σε αυτό, και μεγάλη υποστήριξη από τους φανς μας μέσα από όλα αυτά. Και, πάλι, Δεν θα είχα κάνει τίποτα διαφορετικά. Είναι πραγματικά εκπληκτικό.”

Ο Portnoy μόλις ολοκλήρωσε μια περιοδεία με το Shattered Fortress Project, με το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά την “12 Step Suite” των Dream Theater. Η μουσική παρουσιάζει τη μάχη του τυμπανιστή με τον αλκοολισμό και είναι ένα σύνολο πέντε τραγουδιών που ηχογραφήθηκαν από τους Dream Theater από το 2002 έως το 2009, με τίτλους που αντικατοπτρίζουν τους αγώνες του: “The Glass Prison”, “This Dying Soul”, “The Root Of All Evil” , “Repentance” και “The Shattered Fortress

Κείμενο: Στέλλα Τριανταφύλλου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”