Ο Sammy Hagar κυκλοφορεί το “Lite Roast” στα μέσα αυτού του μήνα

Ο θρυλικός ρόκερ Sammy Hagar (Chickenfoot, Van Halen, Montrose) θα κυκλοφορήσει το πρώτο του ακουστικό άλμπουμ με τίτλο “Lite Roast” στις 14 Οκτωβρίου μέσω της Mailboat Records. Μαζί με τον Sammy συμμετέχει επίσης στην κιθάρα και στα δεύτερα φωνητικά ο Vic Johnson, ο μακροχρόνιος κιθαρίστας των Waboritas (η support μπάντα του Hagar).

“Κατάλαβα ότι όταν έπαιζα τα τραγούδια μου ακουστικά (unplugged), με έκανε να τραγουδώ διαφορετικά. Άπλωσε νέο φως στους στίχους που έχω γράψει καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας μου” λέει ο Hagar.

“Είναι πολύ ζωντανό, είναι πολύ προσωπικό, με τον Vic να με συνοδεύει στην κιθάρα και να τραγουδάει τα πίσω φωνητικά” πρόσθεσε. “Χωρίς την ανάγκη πρόσθετων καναλιών (overdubbing) νομίζω πως οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί μου θα το αγαπήσουν πραγματικά”.

Την ιδέα για το “Lite Roast” την επινόησε ο Hagar ύστερα από την προετοιμασία που έκανε για την πρώτη ετήσια “Acoustic-4-A-Cure” συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου στον γνωστό συναυλιακό χώρο Fillmore στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. Το event αυτό ήταν μια φιλανθρωπική εκδήλωση υπέρ του προγράμματος του Παιδιατρικού Νοσοκομείου UCSF Benioff για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Επίσης παρουσιάστηκαν solo sets, duets και jam sessions.

“Lite Roast” track listing:
01. “Red Voodoo” (από το “Red Voodoo”)
02. “One Sip” (από το “Livin’ It Up!”)
03. “Finish What Ya Started” (από το “OU812” του Van Halen)
04. “Eagles Fly” (από το “I Never Said Goodbye”)
05. “The Love” (από το “Red Voodoo”)
06. “Father Son” (από το “Sammy Hagar & Friends”)
07. “Dreams” (από το “5150” του Van Halen)
08. “Deeper Kinda Love” (από το “Ten 13”)
09. “Who Has The Right” (από το “Marching To Mars”)
10. “Sailin’” (από το “Livin’ It Up!”)
11. “Halfway To Memphis” (από το “Livin’ It Up!”)

Το πρώτο ροκ άλμπουμ συνεργασίας του Sammy Hagar ήταν το “Sammy Hagar And Friends”, το οποίο πούλησε γύρω στα 15,000 αντίγραφα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πρώτη του εβδομάδα κυκλοφορίας και έφτασε για πρώτη φορά στην 23η θέση του “The Billboard 200 chart”. Το CD κυκλοφόρησε στα καταστήματα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2013, μέσω της Frontiers Records.

Για να ολοκληρωθούν τα τελευταία τρία κομμάτια στο “Sammy Hagar And Friends“, ο Hagar στρατολόγησε τρεις θρυλικούς μουσικούς, τους Toby Keith, Mickey Hart και Taj Mahal. Η προσπάθεια αυτή προηγήθηκε από το πρώτο single του CD και με βίντεο για το δυναμικό κομμάτι “Knockdown Dragout”, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Kid Rock, Joe Satriani και Denny Carmassi.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”