Blaze Of Perdition

Οι black metallers από την Πολωνία, Blaze Of Perdition, κυκλοφόρησαν μέσω της Agonia Records, την τρίτη τους ολοκληρωμένη δουλειά ονόματι “Near Death Revelations”. Ο frontman της μπάντας, Sonneillon, απαντά στις ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με αυτή.

Hello guys, Διονύσης Κλόκας για το GreekRebels.gr εδώ! Ευχαριστώ πολύ που δώσατε λίγο από τον χρόνο σας για να απαντήσετε τις ερωτήσεις μου! Ώστε κυκλοφορείτε τον τρίτο full length δίσκο σας με το όνομα “Near Death Revelations”! Πως αισθάνεστε που επιστρέφετε στην σκηνή μετά από τόσο καιρό;

Sonneillon: Είναι πάντα πολύ επιβραβευτικό και νιώθεις μια ολοκλήρωση να τελειώνεις έναν ακόμη δίσκο γεμάτο με νόημα, αλλά δεν θα έλεγα ότι ήταν πολύς καιρός. Όντως έπρεπε να επιβραδύνουμε λίγο εξαιτίας του ατυχήματος μας στην Αυστρία, αλλά ήταν περίπου 1,5 χρόνο πριν και καταφέραμε ήδη να είμαστε πίσω με έναν full- length δίσκο και κεφάλια γεμάτα με νέες ιδέες για μελλοντικές κυκλοφορίες.

Σας ήταν δύσκολο α επιστρέψετε στην σκηνή? Πως έχουν αλλάξει τα πράγματα από τον τελευταίο δίσκο;

Sonneillon: Εξαιτίας της κατάστασης της υγείας μου, δεν θα μπορούσα να πω πως είμαστε ακόμα μια συναυλιακή μπάντα, αλλά ψάχνουμε την κατάλληλη αντικατάσταση ακριβώς για αυτό το σενάριο. Είναι πολύ νωρίς για να μοιραστώ κάποια σκέψη πάνω σε αυτό, αλλά ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.

Πως σκεφτήκατε το όνομα για αυτό τον δίσκο;

Sonneillon: Το σκέφτηκα εγώ ένα βράδυ όταν ήμουν στο νοσοκομείο όταν έγραφα σημειώσεις για τους στίχους. Ξεκάθαρα το όνομα αναφέρεται στις εμπειρίες μας το 2013 και καθρεφτίζει το concept πίσω από τον δίσκο και τις προσωπικές μου απόψεις πάνω στην ζωή και τον θάνατο.

Η μουσική και οι στίχοι στον δίσκο είναι πολύ καλοί! Από που παίρνετε την έμπνευσή σας;

Sonneillon: Πιστεύω ότι η ίδια η ύπαρξη και το νόημα της, εάν υπάρχει, είναι μια απύθμενη πηγή έμπνευσης. Η ζωή (και ο θάνατος) μου έχουν δώσει και ακόμα μου δίνουν αρκετά για να σκεφτώ και να γράψω.

Εργαστήκατε με περίφημα, για την ιστορία του black metal, ονόματα για αυτό τον δίσκο. Πως ήταν σαν εμπειρία?

Sonneillon: Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Ο Mentalporn είναι καλός μας φίλος έτσι η συνεργασία μας ήταν γρήγορη και εύκολη. Δεν χρειάστηκε καν να του δώσω οδηγίες. Απλά του έστειλα τους στίχους και αυτός ήξερε τι και πως να κάνει. Και ο Kontamination…. είμαι εγώ! Πάντα είναι καλό να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου.

Πως πήγε η διαδικασία της ηχογράφησης; Έχετε ξαναδουλέψει με την Satanic Audio παλαιότερα;

Sonneillon: Οι ηχογραφήσεις γίνανε στο “προβάδικο” μας, στο σπίτι μου. Αργότερα τα κομμάτια στάλθηκαν στην Satanic Audio. Όλα κύλησαν ήρεμα και ειρηνικά. Ο τύπος πίσω από την SA είναι ένας πολύ ταλαντούχος και έξυπνος άνθρωπος, έτσι δεν χρειάστηκε να πιέσουμε κάτι. Είχαμε ξαναδουλέψει με την SA στο παρελθόν με το Split μας με τους Devathron και ήμασταν ευχαριστημένοι, οπότε δεν υπήρχε λόγος να ψάξουμε για κάποιον άλλο.

Είστε πλέον μέρος της Agonia Records. Πως είναι η συνεργασίες σας μέχρι τώρα και τι πιστεύετε ότι έχετε κερδίσει μέχρι τώρα;

Sonneillon: Η συνεργασία πάει πολύ καλά μέχρι τώρα, δεν έχουμε κάποιο παράπονο. Απλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να δούμε πως λειτουργεί για εμάς αυτό. Εφόσον ο δίσκος δεν έχει βγει ακόμα, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Ποια είναι τα πλάνα σας για την προώθηση του δίσκου? Είναι η Ελλάδα μέρος των πλάνων σας;

Sonneillon: Και πάλι, είναι πολύ νωρίς. Δεν είμαι σε θέση για να κάνω κάποιο live, αλλά ψάχνουμε κάποιον αντικαταστάτη μου για να live και για καινούργιο μπασίστα. Το ατύχημα του 2013 μας άφησε αρκετά πληγωμένους ιδιαίτερα στο θέμα οργάνωσης και πλέον με την κυκλοφορία του “Near Death Revelations” να πλησιάζει προσπαθούμε να ξαναενώσουμε τα κομμάτια.

Έχετε μοιραστεί την σκηνή με κάποιες ιστορικές Black Metal μπάντες στο παρελθόν όπως οι Watain και οι Infernal War. Απόψεις;

Sonneillon: Είμαστε καλοί φίλοι με τους Infernal War εδώ και πολλά χρόνια. Εκτιμούμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, έτσι ο χρόνος που παίρναμε με αυτούς τους τύπους είναι πάντα χρόνος που εκτιμάμε. Όσο για τους Watain, παίξαμε σαν support για αυτούς μια φορά πριν από καιρό. Ήταν όντως πολύ καλά αλλά ήμασταν πολύ νέα μπάντα και δεν μπορώ να πω ότι θυμάμαι αρκετά πράγματα για να μοιραστώ τις σκέψεις μου για αυτό.

Βλέπω ότι βάζετε πολύ βάρος στην προώθηση μέσω internet. Τι πιστεύετε για αυτή την αλλαγή κατεύθυνσης των νέων metal συγκροτημάτων προς το internet;

Sonneillon: Όπως όλα τα πράγματα που έχουν πολύ δύναμη, έτσι και το Internet μπορεί να είναι όσο χρήσιμο όσο και επικίνδυνο και θεωρώ πως όλοι με έναν κανονικό εγκέφαλο το ξέρουν αυτό, οπότε παρακαλώ αφήστε με να το προσπεράσω τη φιλοσοφική ανάλυση. Από θέμα προώθησης, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καλύτερος ή γρηγορότερος τρόπος να το κάνεις.

Ποια είναι τα πλάνα σας σαν Blaze of Perdition για το μέλλον; Που βασίζετε περισσότερο την προσοχή σας;

Sonneillon: Στο να κρατάμε τις ποιοτικές κυκλοφορίες, να ανακαλύπτουμε καινούργιους μουσικούς και φιλοσοφικούς “παιδότοπους” και βασικά στα πάντα που θα σιγουρεύουν ότι η μπάντα θα συνεχίσει να προχωράει μπροστά.

Καμία συμβουλή προς τις νέες Black Metal μπάντες;

Sonneillon: Κάντε αυτό που θέλετε!

Κάποιο μήνυμα προς το ελληνικό κοινό;

Sonneillon: Κοιτάξτε ψηλά! Ευχαριστούμε για την συνέντευξη! Cheers!

https://www.facebook.com/blazeofperdition

http://blazeofperdition.bandcamp.com/

Μέλη Μπάντας

Revenger – Μπάσο
XCIII – Κιθάρες
Sonneillon – Φωνητικά
Vizun – Τύμπανα

Δισκογραφία:

Towards The Blaze Of Perdition (2010)
The Hierophant (2012)
Near Death Revelations (2015)

Διονύσης Κλόκας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Vintersea

Delain

Ocean Of Grief