Aephanemer – A Dream Of Wilderness (Napalm)

Aephanemer είναι ένας συνδυασμός των δύο γαλλικών λέξεων “éphémère” (εφήμερος) και “fanée” (μαραμένος). Ενσωματώνοντας στοιχεία μελωδικού death metal και κλασικών συμφωνικών στοιχείων στο έπακρο, η μπάντα από το γαλλικό νότο εμφανίστηκε στη σκηνή το 2014 και άρχισε να αναπτύσσεται γρήγορα θέτοντας τα θεμέλια του συμφωνικού μελωδικού death metal είδους.

Η μπάντα μετά από δύο δίσκους κέρδισε την προσοχή της Napalm Records, η οποία επανακυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ των Aephanemer, “Prokopton”, το 2019. Τώρα δίνει βροντερό παρόν επιστρέφοντας με τον τρίτο δίσκο της, “A Dream Of Wilderness”, ξανά μέσω της Napalm Records με μίξη από τον Dan Swanö και mastering από τον Mika Jussila στα διάσημα Finnvox Studios, με το οποίο οι Aephanemer σκοπεύουν να καθιερωθούν και να αφήσουν το στίγμα τους στο συμφωνικό μελωδικό death metal στερέωμα.

Οι Aephanemer αποτελούνται από τους Martin Hamiche (κιθάρα), Marion Bascoul (φωνητικά, ρυθμική κιθάρα), Mickaël Bonnevialle (drums) και Lucie WoayeHune (μπάσο). Αναμειγνύουν έντεχνα το βάναυσα γρήγορο συμφωνικό death και το ωμό μελωδικό metal σε ένα πολύπλευρο έπος. Θα μπορούσε να ήταν οι Septicflesh του μελωδικού death metal. Αν σας αρέσουν μίξη από μπάντες όπως οι Children Of Bodom, Kalmah, Mors Principium Est, Eternal Tears Of Sorrow, Wintersun αλλά και Fleshgod Apocalypse, τότε εδώ είστε.

Τα φωνητικά της Marion Bascoul είναι κόλαση θυμίζοντας Alexi Laiho (R.I.P.) και συνδυασμό με κάποια οπερετικά (μάλλον είναι δικά της και αυτά, δεν διευκρινίζεται) το αποτέλεσμα είναι δολοφονικό. Έμφαση δίνεται στα συμφωνικά μέρη με τα επικά synths να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μουσική τους και κατά δεύτερο λόγο οι μελωδικές κιθάρες και κάποια στοιχεία από τη σλαβική παραδοσιακή μουσική. Πάντως εκπτώσεις δεν κάνουν έχοντας πληθώρα από blast beats, γρήγορο, brutal riffing, επικές μελωδίες, παρέχοντας ακόμη και μέσα από τη σκοτεινή και ζοφερή πλευρά τους ένα συναρπαστικό και αναζωογονητικό μείγμα μεταλλικών στοιχείων, κάνοντας τη μπάντα ένα πολύ σφιχτό και βαρύ σύνολο.

7,5/10
Γιώργος Αθανασίου
athargos@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)