Agrypnie: Ανακοίνωσαν νέο άλμπουμ

Το πρώτο single είναι το “Wir Ertrunkenen” από το επερχόμενο άλμπουμ των Agrypnie“Metamorphosis” που θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουλίου 2021 από την AOP Records. Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω.

Πολύ πριν τη διάλυση της avant-garde black metal μπάντας Nocte Obducta, o Torsten είχε ξεκινήσει τους Agrypnie που αρχικά προορίζονταν για σόλο project για να διοχετεύσει τις ιδέες του. Μετά τη διάλυση των Nocte Obductaand και μια split κυκλοφορία με τη γερμανική death metal μπάντα Fated, οι Agrypnie αποδείχθηκε ότι έχουν εξελιχθεί από ένα σόλο εγχείρημα σε ένα σοβαρό συγκρότημα με το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ F51.4″. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στα τέλη του 2006 και κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό ακροατών με τη μοναδική του «κρύα» ατμόσφαιρα.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις για το F51.4″, ο Torsten άρχισε να γράφει τραγούδια για τον διάδοχο του άλμπουμ, το “Exit”. Με μια πλήρως λειτουργική σύνθεση που περιλαμβάνει έναν πραγματικό drummer, το Exit ακούγεται πολύ πιο φυσικό από το ντεμπούτο όπου ο Torsten είχε χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά τύμπανα. Με το “16 [485]”, το πρώτο άλμπουμ με χρόνο αναπαραγωγής πάνω από μία ώρα, οι Agrypnie κατάφεραν να δώσουν έμφαση στο κύρος τους.

Μετά την προηγούμενη κυκλοφορία  Asche EP, οι Agrypnie δημιουργούν και πάλι τον δικό τους κόσμο και πάνε ακόμη παραπέρα. Το mangum opus Aetas Cineris επαναφέρει τους Agrypnie ως μία σταθερά στο σύγχρονο black metal δημιουργώντας έναν αξιοσημείωτο ήχο: τόσο επιθετικό όσο και εξαιρετικά φιλόδοξο ταυτόχρονα. Το άλμπουμ Grenzgænger μπορεί να ονομαστεί εκ των προτέρων  magnum opus. Με χρόνο αναπαραγωγής συνολικά περισσότερο από μία ώρα, οι Agrypnie δημιούργησαν έναν πολύπλευρο κόσμο ήχου που τραβά τον ακροατή όλο και περισσότερο. Η απίστευτη οργή μετατρέπεται απότομα σε μεγάλη απελπισία και όλα τα όρια του χρόνου και του χώρου φαίνεται να θολώνουν.

Τώρα το 2021 και έχοντας υπογράψει με την AOP Records, οι Agrypnie είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το νέο άλμπουμ “Metamorphosis” και να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Με το νέο drummer Flo (Theotoxin) και τα guest φωνητικά από τους Schammasch, Negator, Thormesis και The Cold Room, το συγκρότημα έδωσε το πιο φιλόδοξο και πιο ποικίλο άλμπουμ του.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση βινυλίου:

  • Μαύρο/ πράσινο βινύλιο (περιορισμένης έκδοσης 149 τεμαχίων) από την AOP Records.
  • Πράσινο βινύλιο (περιορισμένης έκδοσης 99 τεμαχίων) από τη SCR.
  • Smoke βινύλιο (περιορισμένης έκδοσης 99 τεμαχίων) από την EMP.
  • Πράσινο με μαύρο splatter βινύλιο από τη Napalm Records.

Οι Agrypnie είναι:

  • Flo Musil – Τύμπανα
  • Torsten, der Unhold – Μπάσο
  • Marc Zobel – Κιθάρες

Links:

Κείμενο: Ελίζα Καπουράλου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”