American Hi-Fi – Anywhere Else But Here [EP] (Rude)

Λίγο πριν τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου καλό είναι να ανέβουμε λίγο να θυμηθούμε το καλοκαίρι. Υπάρχει καλύτερος τρόπος από pop-punk διασκευές κλασσικών 70s και 80s κομματιών; Δεν νομίζω. Αυτήν την εξυπηρέτηση μας προσφέρουν οι American HiFi, ένα pop-punk σχήμα από την Αμερική (κοίτα να δεις) το οποίο αποτελείται από τον Stacey Jones στα φωνητικά, Jamie Arentzen στην κιθάρα, Drew Parsons στο μπάσο, και τον Brian Nolan στα τύμπανα.

Η λίστα των επιλεγμένων κομματιών αυτού του EP με τίτλο Anywhere Else But Here αποτελείται από τα SteppinOut του Joe Jackson, Our House των Madness, Olivers Army από Elvis Costello & The Attractions, Another Nail In My Heart των Squeeze και I Dont Like Mondays των The Boomtown Rats. Ο τραγουδιστής Stacey Jones έχει δηλώσει για τα κομμάτια του EP «τα επιλέξαμε γιατί αυτή είναι η μουσική με την οποία μεγαλώσαμε. Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που μας έκαναν να πιάσουμε μπαγκέτες, να συνδέσουμε μια Jazzmaster και να κάνουμε φασαρία μέχρι να μας κλείσουν οι γείτονες. Και αυτό το δόγμα ηχεί αληθινά μέχρι και σήμερα. Οι American HiFi ήταν πάντα μια οικογενειακή υπόθεση. Μια αδελφότητα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, εκτιμώ την αξία της οικογένειας, της μουσικής, της νοσταλγίας, του να μαζευόμαστε και να μοιραζόμαστε την χαρά ενός τραγουδιού το οποίο μπορεί να μας ταξιδέψει έστω και για μια στιγμή.».

Εφόσον δεν ήξερα καν τις αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών έπρεπε να τις ακούσω σε πρώτη φάση πριν ακούσω το EP για να μπορέσω να συγκρίνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να πω πολλά, σκεφτείτε απλά αυτά τα pop κομμάτια με μια punk πινελιά στα όργανα και έχεις την συνταγή έτοιμη. Μου άρεσε ωστόσο αυτό το πάντρεμα, σα να ακούς αναζωογονημένες εκδόσεις των πρωταρχικών τραγουδιών και το αίσθημα της νοσταλγίας για όσους ξέρουν ή έχουν μεγαλώσει με αυτά τα τραγούδια θα τους κατακλύσει με έναν γλυκόπικρο τρόπο.

5/10
Γιάννης Σεβίλογλου
giannisseviloglou@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)