As I Lay Dying: Κοιμούνται, δεν είναι νεκροί

Το επίσημο web site των metallers από το San Diego, As I Lay Dying, των οποίων ο τραγουδιστής Tim Lambesis δήλωσε ένοχος τον Φεβρουάριο στην κατηγορία πως προσέλαβε επαγγελματία δολοφόνο με σκοπό να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του, ανανεώθηκε με το παρακάτω κείμενο:

“Έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτήματα από τους οπαδούς τον τελευταίο χρόνο και ελπίζουμε να μπορέσουμε να δώσουμε περισσότερες απαντήσεις με τον καιρό. Ωστόσο, αυτή η ενημέρωση αφορά θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον των As I Lay Dying”.

“Αρχικά, είπαμε πως θα ενημερώσουμε τους οπαδούς με το που θα μαθαίναμε περισσότερα. Ζητάμε συγγνώμη που δεν το τηρήσαμε. Φάνηκε προτιμότερο να περιμένουμε μέχρι να μάθουμε κάτι σίγουρο σε συγκεκριμένη χρονολογική σειρά. Ωστόσο, λόγω της εμφάνισης σεναρίων και υποθέσεων σε άλλα sites, μια επίσημη ενημέρωση από τους As I Lay Dying φάνηκε ο καλύτερος τρόπος να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα”.

“Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να διευκρινίσουμε κάποια ψευδή στοιχεία που αναφέρονται”.

“Ο Tim δεν ήταν χριστιανός όταν συνελήφθη, ούτε ήταν οι As I Lay Dying χριστιανική μπάντα το 2013. Δεν υπήρξαν τέτοιοι για κάμποσο καιρό και, απ’ όσο γνωρίζω, μόνο ένα εκ των μελών τους δήλωνε χριστιανός εκείνη την περίοδο. Η αλλαγή απόψεων είχε αναφερθεί σε μερικά τραγούδια των As I Lay Dying, και η ύστερη αθεϊστική προσέγγιση του Tim καταγράφηκε και στα πρακτικά του δικαστηρίου. Ωστόσο δεν κάνει τόση αίσθηση ένας πρωτοσέλιδος τίτλος “Πρώην χριστιανός Ανεξάρτητος Καλλιτέχνης  Metal υποκατηγορίας” όσο κάνει ο τίτλος “Προτεινόμενος για Grammy με πωλήσεις στο Top 10 Christian Rockstar του παρελθόντος”.

“Τώρα που ειπώθηκαν όλα αυτά, δεν ξέρουμε τι θα πει στο μέλλον ο κάθε μουσικός από τις προηγούμενες εποχές των As I Lay Dying. Για παράδειγμα, ο Tim πέρασε τον περισσότερο από τον τελευταίο χρόνο αξιολογώντας τι ήταν αυτό που τον έπεισε αρχικά να εγκαταλείψει την πίστη του στον Θεό. Πληροφορήθηκα πως μετά από πολύ πόνο και μετάνοια βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, δηλώνει ακόλουθος του Ιησού, υποταγμένος στη θέληση του Θεού, ή όπως θέλει κάποιος να το ονομάσει. Αυτό είναι κάτι που θα το πει ο ίδιος όταν είναι άνετος μ’ αυτό και μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι ειλικρινής. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι πως δεν γίνεται να μην αλλάξεις με κάποιον τρόπο όταν αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις του τελευταίου χρόνου. Ας αφήσουμε τα παιδιά να επικεντρωθούν στο μουσικό τους μέλλον και καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα πρωτοσέλιδα θα παρατήσουν το θέμα όταν θα δοθούν κάποιες εξηγήσεις”.

“Αβεβαιότητα μπροστά…”

“Οι As I Lay Dying ιδρύθηκαν αρχικά από τον Tim και αργότερα η ιδιοκτησία τους ήταν κοινή με τον Jordan (Mancino; τύμπανα), περίπου έξι χρόνια μετά. Όντας τα μόνα αυθεντικά μέλη, κανένας από τους δύο δεν θέλει να προχωρήσει παραπέρα αυτή τη στιγμή, ανεξαιρέτως του χρόνου της επερχόμενης ποινής (η οποία ακόμα δεν έχει καθοριστεί/ δεν θα είναι 9 χρόνια). Έχει υπάρξει αρκετή επικοινωνία για να φανούν κάποιες διαφορές απόψεων σχετικά με το μακρινό μέλλον. Αυτό κρατά το μέλλον των As I Lay Dying μετέωρο. Η σε ‘χειμερία νάρκη’ ενσάρκωση της μπάντας αφορά τους δύο ιδιοκτήτες, πράγμα που σημαίνει πως οι As I Lay Dying είναι ο Tim και ο Jordan. Αυτό βασίζεται στην αβεβαιότητα για το μέλλον, περιλαμβανομένου και του ποιοι θα βρίσκονται στην μπάντα όταν έρθει εκείνη η ώρα. Υπήρξαν περίπου 20 τύποι που ανέλαβαν το μπάσο ή την κιθάρα στην ιστορία των As I Lay Dying. Η παρούσα κατάσταση δεν σημαίνει πως έχουν κλείσει οι πόρτες για τα πρώην μέλη στο μέλλον, απλά αυτή τη στιγμή είναι λογικό πως τώρα οι As I Lay Dying είναι μόνο ο Tim και ο Jordan”.

“Δύο απόψεις…”

“Ο Tim παραδέχθηκε την ενοχή του και είναι ξεκάθαρο πως πήρε κάποιες κακές αποφάσεις σε μια περίοδο της ζωής του στην οποία ενεργούσε μακριά απ’ ότι ήταν την περισσότερη ζωή του. Πιστεύει πως οι As I Lay Dying πρέπει να συνεχίσουν αν και εφόσον γυρίσουν στις ρίζες τους. Για τον Tim, η προοπτική να συνεχίσει τους As I Lay Dying ξανά, σημαίνει πως πρέπει να δουλέψει κάποια πιο σημαντικά θέματα στη ζωή του πρώτα. Από την άλλη, ο Jordan βλέπει διαφορετικά το μέλλον. Ακόμα κι αν γίνουν και άλλες συζητήσεις, θα προτιμούσε να αφιερώσει τον χρόνο του σε άλλα πράγματα. Αυτό περιλαμβάνει την κυκλοφορία μουσικής με τα τρία μέλη της τελευταίας σύνθεσης των As I Lay Dying.  Είναι μια ευκαιρία για τον Jordan να εμπλακεί περισσότερο στη συνθετική διαδικασία και να παίξει και άλλα πράγματα που του αρέσουν. Για την ακρίβεια, έχουν ήδη ηχογραφήσει το ντεμπούτο τους και το οποίο είμαι σίγουρος πως θα είναι φανταστικό. Δεν έχει πρόθεση να αντικαταστήσει τους As I Lay Dying, γιατί πρόκειται για κάτι διαφορετικό στιλιστικά και με διαφορετικό όνομα. Ενδιαφέρον είναι πως ο τραγουδιστής τους είναι επίσης πρώην χριστιανός όπως οι νέοι του συμπαίκτες και είναι/ήταν ο κιθαρίστας των Oh Sleeper (Shane Blay). Θα έχουν να κυκλοφορήσουν κάτι μέσω της Metal Blade σχετικά σύντομα, το οποίο θα είναι ένας ενδιαφέροντας/διασκεδαστικός συνδυασμός δεδομένου του πιο εμπορικού τους ήχου”.

“Σε μουσικούς όρους, ο Tim δεν θέλει να συνεχίσει να παίζει ζωντανά σαν πλήρη απασχόληση, ανεξαιρέτως της διάρκειας της ποινής του. Η ποινή του δεν θα κρατήσει για πάντα, παρόλα αυτά, οι πλήρους απασχόλησης περιοδείες δεν φαίνονται κάτι υγιές και πρακτικό δεδομένου της νέας οπτικής του και των στόχων του. Η δημιουργία νέας μουσικής είναι αυτό που ο Tim αγαπά περισσότερο και πάντα θα συνεχίζει να κυκλοφορεί δίσκους. Αυτό περιλαμβάνει και κάμποσο υλικό που ηχογράφησε τους τελευταίους έξι μήνες και το οποίο θα κυκλοφορήσει σε ένα νέο project πολύ σύντομα. Όντας ένας ακροατής πίσω απ’ τις κουρτίνες, είναι ωραίο να τον ακούω να παίζει ξανά κιθάρα και να γράφει ξανά πολλά riffs όπως έκανε στις πέντε πρώτες κυκλοφορίες των As I Lay Dying”.

“Ελπίζω να απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα σας αναφορικά με τους As I Lay Dying”.

“Οι As I Lay Dying δεν είναι νεκροί, περισσότερο βρίσκονται σε νάρκη, και υπάρχουν δύο ξεχωριστά projects να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον, είτε ξυπνήσουν ξανά είτε όχι”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”