Black Nazareth – Black Nazareth (Wormhole Death)

Τους Black Nazareth και τα μέλη που τους απαρτίζουν, στο μεγαλύτερο βαθμό τουλάχιστον, μόνο «άψητους» δεν μπορείς να τους πεις μουσικά. Καταγόμενοι από την πόλη του Schiedam στην νότια Ολλανδία, της οποίας το προσωνύμιο είναι Black Nazareth, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μπάντα σε μελωδικά rock/metal & hard rock μονοπάτια. Ιδρυτικά μέλη αποτέλεσαν ο κιθαρίστας Menno Gootjes (Usurper, ex-Threnody) και ο μπασίστας Henry McIlveen (Threnody, Lana Lane). Πίσω από το μικρόφωνο συναντούμε τον εξαιρετικό πρώην frontman των Textures, Daniël de Jongh, και στα πλήκτρα τον Martijn Spierenburg των Within Tempation. Στα τύμπανα τώρα, συναντάμε τον Gamato Drummeraki ή «Κινέζο» ή drum machine, το οποίο έχει προγραμματιστεί απίστευτα καλά!

Το μουσικό ύφος της μπάντας όπως ανέφερα παραπέμπει σε σχήματα κατά βάση όπως είναι οι Black Stone Cherry και ο Chris Daughtry. Έξυπνη είναι πάντως εξαιρετική η χρήση των διάφορων ηχοχρωμάτων που έχουν στην μουσική τους. Ακούστε για παράδειγμα την μπαλάντα Drops Of Sorrow”. Πόσα πολλά στοιχεία μπορείς να ακούσεις εκεί και την ίδια στιγμή πόσο ορθά είναι τοποθετημένα στα σημεία που είναι. Δείτε από την άλλη το εναρκτήριο Rallying Cryπου διαθέτει έναν τσαμπουκά που μου θύμισε κάτι ανάμεσα σε Jaded Heart και Shakra. Και το Heroes για εμένα είναι μια σούπερ groovy σύνθεση που σε κάνει να κουνιέσαι ρυθμικά όσο διαδραματίζεται το κομμάτι.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το πώς χρησιμοποιεί την φωνή του με τόση μαεστρία ο Daniël de Jongh. Τα καθαρά μελωδικά του φωνητικά ηχούν εξαίσια ενώ σε σημεία, νομίζεις ότι ακούς τον Dave Mustaine. Πολύ περίεργο. Μάλλον ο Αμερικανός τραγουδιστής είναι μεγάλη επιρροή του Ολλανδού.

Ως ντεμπούτο σε γενικές γραμμές το πρόσημο στο μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ είναι θετικό. Οι συνθέσεις είναι ωραίες και ευκολομνημόνευτες, κάλλιστα θα μπορούσες να συμπεριλάβεις κάποιες από αυτές στο playlist της ημέρας σου, ωστόσο αυτό που με «χαλάει» εμένα προσωπικά είναι το εξώφυλλο «ξεπέταγμα». Ενώ το εσωτερικό του CD είναι αρκετά καλό, το εξώφυλλο είναι παντελώς αδιάφορο, μην τραβώντας κανένα βλέμμα. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει καλύτερη δουλειά.

Αν οι παραπάνω μπάντες είναι της αρεσκείας σας, τότε σίγουρα θα σας αρέσει και αυτή εδώ η πρώτη προσπάθεια των Black Nazareth. Βρείτε τους και δώστε τους μια ευκαιρία, γιατί πραγματικά το αξίζουν.

7/10
Νίκος Σιγλίδης
nicklasinferno@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)