Blackslash – Lightning Strikes Again (Iron Shield)

Ξεθάβοντας το αμάνικο τζίν μπουφάν μου το οποίο είναι καλυμμένο με patch από διάφορα ανδροπρεπή συγκροτήματα κοίταξα ψηλά στον ουρανό και είπα “θεέ μου, δεν έχω τίποτα καινούργιο να ακούσω και να το φορέσω”. Τότε, άξαφνα, τα σύννεφα άνοιξαν και το μυώδες χέρι του θεού (δηλαδή του Joey DeMaio) εμφανίστηκε και μου έδωσε το CD των Blackslash. Εντάξει παραδέχομαι πως δεν έγινε ακριβώς έτσι αλλά θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Για όσους δεν ξέρουν τους Blackslash το μόνο που μπορώ να πω είναι ντροπή. Καλά γίνομαι λίγο υπερβολικός. Το συγκρότημα υπάρχει από το 2007 και από τότε έχει κυκλοφορήσει δύο πλήρεις δίσκους, EP και ένα tribute album όλα γεμάτα αγνό παραδοσιακό (μερακλήδικο) metal. Το “Lightning Strikes Again” είναι ο τρίτος δίσκος τους και περιλαμβάνει δέκα (συν ένα bonus) κομμάτια.

Καλοπαιγμένο κιθαριστικό μέταλ. Απλά, σεμνά και ταπεινά. Παραδοσιακότατο σε βαθμό επιληψίας το άλμπουμ είναι γραμμένο για να ακούγεται δυνατά με την γροθιά σηκωμένη στον αέρα! Είχα καιρό πραγματικά να απολαύσω έναν δίσκο σε αυτό το στυλ. Η παραγωγή είναι κρυστάλλινη με πολύ ζεστό μπάσο και κιθάρες ξυράφια. Οι πιο πολλές συνθέσεις είναι αρκετά γρήγορες όμως το σχήμα δεν χάνει καθόλου σε μελωδία.

Αγαπημένα κομμάτια δεν γράφω, να κάτσετε να ακούσετε τον δίσκο στην ολότητα του! Για εμένα οι Blackslash έβγαλαν έναν δίσκο που βάζει υποψηφιότητα για τα καλύτερα δισκάκια της χρονιάς.

8/10
Μιχάλης Νταλάκος
mdalakosreports@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)