Blind Guardian: Τα τελευταία νέα για το ορχηστρικό CD

Για πολλά χρόνια, τα μέλη των Blind Guardian το συζητούσαν. Τελικά, ο τραγουδιστής Hansi Kürsch έκανε ένα συγκεκριμένο update σχετικά με αυτό: το ορχηστρικό CD! Ο Hansi δημοσιοποίησε τα παρακάτω νέα στο homepage τους:

“Hi there,

…Πρώτα μία καθυστερημένη, αλλά ακόμα φρέσκια ευχή για Καλή Χρονιά σε όλους! Αφού ξεφορτώθηκα πια μερικά κιλά που κέρδισα τους τελευταίους μήνες λόγω αποχής από τα lives, είμαστε πλέον έτοιμοι μία πολυάσχολη και συναρπαστική χρονιά δημιουργίας και δραστηριότητας. Επιθυμητή σκέψη, πιστεύετε; Βλασφημία, θα απαντούσα! Όπως πολλοί από σας θα καταλάβατε, ήμασταν πολύ απασχολημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012 με επιπρόσθετη περιοδεύουσα δραστηριότητα και επιπλέον αποστολές, όπως την ολοκλήρωση του “A Traveller’s Guide To Space And Time”, το οποίο είναι μία σπουδαία κληρονομιά. Περιέχει όλο μας το υλικό από την Παρθένα εποχή σε ένα νέο και ακριβές πλαίσιο, υπέροχα σχεδιασμένο από το Felipe Machado. Όλο το πακέτο προσφέρει μεγάλη επίγνωση σχετικά με το συγκεκριμένο κομμάτι της καριέρας μας. Παρόλο που πήρε περισσότερο χρόνο απ’ ότι υπολογίζαμε, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι και κάτι που, ελπίζω, θα απολαύσετε όσο εμείς. Μόλις πήρα ένα sample χθες και με συνεπήρε.

Βέβαια, αυτό δεν ήταν το μοναδικό πράγμα που κάναμε κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου. Για λόγους αναψυχής και ελεύθερου χρόνου, δουλεύαμε πάνω σε νέο υλικό και κάναμε πρόοδο πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε. Όχι πως αυτό σημαίνει πολλά στο γενικότερο παραγωγικό χρονικό διάστημα των Blind Guardian. Αλλά ίσως εξασφαλίσει μία τουλάχιστον Blind Guardian κυκλοφορία για τα τέλη του 2014. Όπως θα έχετε διαβάσει σε συνεντεύξεις, σκοπεύουμε να φέρουμε μία μακρά ιστορία σε ένα άξιο happy end. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, μετά τα “A Twist In The Myth” και “At The Edge Of Time”, πέρα από το κανονικό album, θα υπάρξει τελικά και η κυκλοφορία του ορχηστρικού album. Για ποιο λόγο είμαι τόσο σίγουρος πως δεν πρόκειται να βγω λάθος; Δεν έχω ιδέα. Δεν υπάρχει κάτι νέο εδώ.

Η διαφορά μπορεί να είναι πως, μέσα στους τελευταίους 18 μήνες, ηχογραφήσαμε 7 τραγούδια στην Πράγα. Πιθανόν να υπάρξουν κάποια επιπρόσθετα τραγούδια μέσα σε αυτό το χρόνο, αλλά έχουν ήδη οριστικοποιηθεί, όσον αφορά τη σύνθεση. Θεωρητικά, δε χρειαζόμαστε άλλα κομμάτια για το album, όμως οι ιδέες απλά δείχνουν να ρέουν ατελείωτα… Ο λόγος που αυτό το album αργεί να κυκλοφορήσει, είναι κυρίως βασισμένος στο κανονικό album, το οποίο θέλουμε να κυκλοφορήσουμε πρώτο. Σε αυτό το χρονικό σημείο είμαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Πώς να συνεχίσω από δω και πέρα; Νομίζω πως είναι ευκολότερο να συνεχίσω απλά λέγοντάς σας κάτι σχετικά με το κανονικό album, καθώς αυτό είναι το επόμενό μας βήμα. Έχετε στο μυαλό σας ότι η λέξη “επόμενο” είναι σχετική!

Λοιπόν, έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε σε τέσσερα κομμάτια και ήμασταν ήδη ικανοί να ολοκληρώσουμε μουσικά δύο από αυτά. Οι “εργασιακοί” τίτλοι είναι “Encrypted Time” (νομίζω ότι αυτός ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το πάθος του André για το World Of Warcraft ή κάτι τέτοιο – απλά μαντεύω…) και “The Ocean” (εδώ, ο André έχει εμπνευστεί από το απροσδιόριστο μουρμουρητό μου στο τραγούδι). Το “Encrypted Time” είναι ένα μοντέρνο speed metal τραγούδι με μερικές φυλετικές πτυχές και μερικές 70’s εμπνεύσεις, ενώ το “The Ocean” είναι ένα πολύ progressive (αυτή τη φορά μιλάω για Emerson, Lake & Palmer-meets-Savatage art rock όταν λέω progressive) ορχηστρικό τραγούδι, το οποίο θα σας δώσει μία γρήγορη ματιά του τι να περιμένετε από το ορχηστρικό album. Δε γνωρίζω τίποτα σχετικά με το σωστό storyboard του “Encrypted Time”, αλλά το “The Ocean” θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως εισαγωγικό θέμα στο ορχηστρικό project. Θα δούμε…Τα υπόλοιπα τέσσερα τραγούδια δείχνουν να γίνονται ξεχωριστά και, προφανώς, πολύ διαφορετικά. Εργασιακοί τίτλοι: “The Irish Hills”, “Prophecies”, “Soundtrack 2” και “Midtempo Song”. Δε μπορώ να σας πω ακριβώς πόσες φορές είχαμε ανά τα χρόνια κομμάτι που να λέγεται αρχικά “Midtempo Song”. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν είμαστε η μοναδική μπάντα που εκμεταλλεύεται αυτό τον τίτλο ξανά και ξανά. Δόξα τω Θεό, αυτός ο τίτλος δεν είναι προστατευόμενος ακόμα από copyrights. Τότε θα είχαμε μπελάδες. Ίσως όμως και και να ‘ναι, γι’ αυτό και δεν κατέληξε ποτέ σαν τίτλος στο album.

Απ’ όλα τα κομμάτια, το “Prophecies” είναι το μόνο που έχει αναπτυχθεί περισσότερο. Είναι σχεδόν ευθύ, έχει ένα δυνατό couple και ρεφραίν, και προσφέρει μερικά Queensrÿch-ίστικο prog (αυτή τη φορά εννοώ Queensrÿche όταν λέω prog) στοιχεία, συνδυάζοντας το fantasy metal των Blind Guardian. Είναι καλό. Θα είμαι σύντομος τώρα: Το “The Irish Hills” ίσως είναι έκπληξη με μερικές ιρλανδικές μελωδίες, τις οποίες κανείς δε θα περίμενε σε ένα τραγούδι με τέτοιο όνομα… Το “Midtempo Song” είναι ένα σπουδαίο τραγούδι παρεξηγήσεων και τεχνικών αποτυχιών. Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι κάπως εκπληκτικό για όσους συμμετέχουν και δεν έχει να κάνει με ένα κομμάτι που λέγεται “Midtempo Song”. Το απολαμβάνω πολύ αυτό, γιατί δε θυμάμαι να έχουμε κάνει κάτι σαν κι αυτό. Το τραγούδι είναι ακόμα σε πρώιμη φάση και ο André μου το κρατούσε κρυφό για αρκετό καιρό. Το “Soundtrack 2” ήταν το πρώτο κομμάτι για το νέο album. Το είχαμε αφήσει στην άκρη για λίγο, αλλά περιέχει μερικά πολύ heavy στοιχεία, σχεδόν σαν αυτά του thrash metal. Ας δούμε πως πρόκειται να εξελιχθεί. Βλέπετε, υπάρχουν ήδη πολλά στο στρατόπεδο μας. Αλλά σίγουρα θα υπάρξει κι άλλο νέο υλικό μέσα στο χρόνο. Παρότι αρχίσαμε να ηχογραφούμε μερικά drums για το album στο τέλος της περασμένης χρονιάς, όλο το πράγμα θα μας κρατήσει απασχολημένους σίγουρα μέχρι άνοιξη και καλοκαίρι του 2014.

Το να πάμε στην Πράγα και να δούμε το πως έρχονται στη ζωή τα ορχηστρικά κομμάτια, είναι μία πολύ ιδιαίτερη και έντονη στιγμή για μας. Χάρη στα “Sacred Worlds” και “Wheel Of Time”, μπορώ να πω ότι μάθαμε πάρα πολλά για το music score, τις ηχογραφήσεις και το μιξάρισμα όταν έχεις να κάνεις με τέτοια μουσική. Θα παρατηρήσετε μία μεγάλη βελτίωση όταν ακούσετε το τελικό αποτέλεσμα αυτού του περιπετειώδους ταξιδιού που ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό. Την τελευταία βδομάδα μερικοί από μας πήγαμε ξανά εκεί για να ηχογραφήσουμε το “The Ocean”, ένα pure orchestral τραγούδι που λέγεται “Misty Mountain” και κάποια άλλα. Για άλλη μία φορά, έπρεπε να συνειδητοποιήσουμε πόσο φιλόδοξο είναι το όλο project και πόσο χρόνο απαιτεί! Ευτυχώς, όποιος έχει συμμετάσχει σε αυτό, έχει καταλάβει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν συμβιβασμοί. Ποτέ δε θα δεχόμασταν τις φράσεις “δεύτερο καλύτερο” ή “θα το φτιάξουμε στη μίξη”. Αυτό σημαίνει πως, παρόλο που βλέπουμε το τέλος του δρόμου, είναι ακόμα μακριά και απαιτεί την πλήρη συγκέντρωσή μας για τους επόμενους 12 με 18 μήνες. Ο Charlie Bauerfiend και εγώ, έχουμε ήδη κάποιες demo ηχογραφήσεις σε τέσσερα από τα πρώτα ηχογραφημένα ορχηστρικά τραγούδια, από τον περασμένο χρόνο. Όλοι μας θεωρούμε αυτά τα sessions και το αποτέλεσμά τους μία πολλά υποσχόμενη εμπειρία. Τώρα, είμαι έτοιμος να ξεκινήσω τις κατάλληλες ηχογραφήσεις του album. Δείχνει να είναι πολύ φιλόδοξος στόχος, αλλά δεν είναι αδύνατος. Το λέω αυτό από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου… Πέρα από τη μουσική και το concept, θα δουλέψουμε επιπλέον και σε μερικές πρόσθετες εκπλήξεις. Να είστε προετοιμασμένοι. Ένα είναι σίγουρο. Δε θα υπάρχει τίποτα στην αγορά που μπορεί να συγκριθεί με αυτό. Δεν είναι ένα τυπικό soundtrack, ένα τυπικό μιούζικαλ, ούτε είναι μία rock όπερα. Είναι τυπικό Blind Guardian, λίγο-πολύ χωρίς τη μπάντα. Σε αυτό το σημείο, θα έλεγα ότι θα παραμείνει μοναδικό μέχρι να κυκλοφορήσουμε το “part 2”. Το καλό είναι το εξής: Ήδη έχουμε υλικό για αυτό και άλλα 15-17 χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει. Το “Chinese Democracy” είναι πια παρελθόν! Χαχαχα!

Cheers,

Hansi

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”