Captain Black Beard – Sonic Forces (AOR Heaven)

Είχα καιρό να ακούσω καλή melodic rock κυκλοφορία με κέφι αλλά και με μεράκι. Οι Captain  Black Beard  ξεκίνησαν το 2011, είχαν αρχίσει τις ζωντανές εμφανίσεις τους από το 2009 και το πρώτο τους ομώνυμο album είχε πολύ καλές κριτικές. Γενικά η μπάντα δεν είναι και τόσο γνωστή στην χώρα μας. Τώρα είμαστε εδώ με την τέταρτη studio κυκλοφορία τους, το Sonic Forcesπου περιέχει δέκα κομμάτια. Έχουν βγάλει άλλους τρεις studio δίσκους και ένα ΕΡ που ήταν αξιόλογες κυκλοφορίες, ενώ τους έχει αποθεώσει και το Classic Rock Magazine.

Στο album κυριαρχούν οι μελωδίες και τα φωνητικά του Martin Holsner που δίνουν μία δυναμική στις συνθέσεις και ο ήχος του “Sonic Forces” παραπέμπει σε μεγάλα ονόματα όπως οι  H.E.A.T. και Running Wild. Θα ξεχωρίσω τα “Headlights”, “Lights And Shadows” και “Time To Deliver” διότι εκτός ότι ανεβάζουν την διάθεση, οι κιθάρες δίνουν έναν rock ρυθμό και σε βάζουν να τραγουδήσεις μαζί τους στίχους. Επιπλέον το Gotham City σου φέρνει όλη την δεκαετία του ’80 και το Disco Volante είναι το καλύτερο κομμάτι.

Βασικά να αναφερθούμε στην παραγωγή που είναι φοβερή και την έχει αναλάβει ο κιθαρίστας των H.E.A.T. Dave Dalone. Αυτό βγαίνει στον δίσκο και οι Captain Black Beard έχουν πλέον έναν ήχο που τους αντιπροσωπεύει και  αυτό θα τους χρησιμεύσει στο μέλλον. Το album κλείνει με το καταπληκτικό Emptiness που ξεκινάει με εξαίσιο intro και είναι μια μπαλάντα που μιλάει για την δύναμη της θέλησης με δυστοπικό και μελαγχολικό ύφος και έχει αρκετά μηνύματα που αξίζει να του δώσετε σημασία.

Σε γενική κλίμακα είναι μια αξιόλογη κυκλοφορία που θα λατρέψουν οι οπαδοί του heavy metal/hard rock. Το Sonic Forces είναι ό,τι καλύτερο έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Είναι το πιο ώριμο και πιστεύω θα είναι η έναρξη για να γίνουν γνωστοί και στο ευρύτερο κοινό.

7/10
Νικόλας Κεραμήτσος
webevents7@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)