Centurion

Μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του full length δίσκου τους, οι Πολωνοί Centurion μας μιλάνε για πράγματα που αφορούν το άλμπουμ, τη μουσική τους και τη ζωή τους στο δρόμο…Ο κιθαρίστας τους AD Gore, έχει το λόγο.

Χαιρετίσματα από Ελλάδα! Πως είστε?

Ευχαριστούμε αδερφέ, είμαι αρκετά καλά. Τώρα είμαστε σε διακοπές κι επιστρέφουμε στο παιχνίδι, το Σεπτέμβριο πάλι.

Πείτε μας τι είναι οι Centurion.

Είμαστε μια extreme brutal death metal μπάντα από την Πολωνία και σχηματιστήκαμε το 1998. Συγκεντρωνόμαστε στο οτιδήποτε έχει σχέση με τον πιο ακραίο ήχο και σε ένα death metal πάντα, μοτίβο. Έχουμε κυκλοφορήσει δυο LP και δυο promo / mini άλμπουμ, έως τώρα. Νομίζω πάντως πως κατάλληλη για να περιγράψει τους Centurion, είναι η μουσική μας.

Δεν είστε και πολύ πρόσφατοι στο χώρο, αλλά έχετε μόνο δυο full length δίσκους. Πως κι έτσι?

Δεν έχουμε την πίεση του να ηχογραφούμε ένα δίσκο κάθε χρόνο. Είμαστε μια underground μπάντα με underground εταιρεία και κάνουμε ότι κάνουμε, επειδή “we love this shit”. Νομίζω ότι από δω και πέρα, θα ηχογραφούμε συχνότερα απ’ ότι συνηθίζαμε παλιότερα, μιας και το line up εχει αλλάξει, είναι σταθερό, μένουμε στην ίδια πόλη και θα μπορούμε να δουλέψουμε πιο σκληρά.

Πες μου μερικά λόγια για το πώς ξεκίνησε η ολη ιδέα για τον σχηματισμό της μπάντας.

Νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους οι Centurion δημιουργήθηκαν. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες ήταν το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, ο Σατανάς, τα παρτυ, οι Morbid Angel και το γαμήσι. Αυτή ήταν η όλη ιδέα!

Έχει αλλάξει το μουσικό σας στυλ, από την δημιουργία της μπάντας έως τώρα? Ποιες είναι οι διαφορές?

Νομίζω ότι τώρα είμαστε πιο επιθετικοί και brutal από ποτέ άλλοτε. Και πέρα από αυτό, τα κομμάτια μας είναι πιο “πειραματικά” θα έλεγα. Μην με παρεξηγήσεις, αλλά αν και είμαστε ακόμα στη φάση του extreme death metal, προσπαθούμε παράλληλα να συνθέτουμε κι άλλα πράγματα που είναι μέσα στο φάσμα του ήχου, αλλά υπό μια όχι τόσο συνηθισμένη φόρμα.

Μίλησε μας σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης του “Serve To No One”.

Η ηχογράφηση και η κυκλοφορία του “Serve No One”, ήταν ένας γαμημένος εφιάλτης. Είχαμε τεχνικά προβλήματα στο στούντιο και δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν σωστό ήχο για το mix και το mastering, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έπειτα, διαφωνούσαμε με τον σχεδιαστή των γραφικών και το άτομο που σχεδίασε το booklet στο τέλος. Έχω τη δική μου θεωρία σε ότι αφορά αυτό το άλμπουμ. Είναι τόσο γαμημένα γεμάτο από κακό και μίσος, που πολλά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, τόσα ώστε να νιώθεις την αρνητικότητα όταν το ακούς!

Ποιες μπάντες αποτέλεσαν επιρροές για την μπάντα? Ακούω κάποια Asphyx, Morbid Angel κλπ στοιχεία, εδώ πέρα…old school!

Ναι, αλλά όχι μόνο. Μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά σε Angelcorpse και Deranged στη μουσική μας, αλλά οι Asphyx, ή οι Morbid Angel είναι μπάντες που γουστάραμε πολύ, από τα παιδικά μας χρόνια. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε άμεσες επιρροές. Ποτέ δεν είπαμε, “Ας κάνουμε ένα κομμάτι σε Incantation στυλ”. Απλά παίζουμε στο στυλ μας και μπάντες που ακούγαμε, όπως Royksopp που μπορείτε να βρείτε στοιχεία.

Που κάνατε την παραγωγή του δίσκου, το mixing και το mastering? Προσωπικά νομίζω ότι ο ήχος που θέλετε να βγάλετε είναι πολύ cool!

Ευχαριστούμε πολύ – αυτό σημαίνει ότι ξέρεις τι μετράει στο death metal. Ηχογραφούμε στο Progresja Studio, το οποίο είναι τέλειο μέρος για μας, έχει πολύ καλές δυνατότητες για τα δεδομένα της μουσικής και έναν πολύ ταλαντούχο άνθρωπο πίσω από την κονσόλα, τον Paweł “Janos” Grabowski. Το mixing έγινε επίσης εκεί και ο παραγωγός του δίσκου, είναι ο Piotrek “Mittloff” Kozieradzki, που είναι γνωστός και από τους rock progsters, Riverside. Έπειτα κάναμε το mastering στο home studio του Andy Blakk, ενός παλιού μου φίλου που παίζαμε παλιότερα στους Pyorrhoea. Έκανε μια πολύ καλή δουλειά για μας.

Τι παίζει με τους στίχους? Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτούς και τι εμπνέει τη μπάντα σε αυτό τον τομέα?

Οι στίχοι γράφονται από μένα, τον Śliwa (πρώην drummer) και τον Caesar (φωνητικά). Η κεντρική ιδέα είναι βασισμένη στις λέξεις: “Serve No One”. Το πιστεύω στη δύναμη του καθένα , η ελεύθερη σκέψη και η γενική έννοια του καθημερινού «πολέμου» που πρέπει να κάνεις στον κόσμο, αν θες να νικήσεις. Αν συναντήσεις κάποια εμπόδια – κατάστρεψε τα. Το μοτίβο των στίχων μας, έχει συχνά θέμα τις αρχαίες εποχές ή το μεταφυσικό, αλλά αυτό είναι το γενικό concept.

Συμμετέχετε όλοι στις ιδέες των κομματιών και στη δημιουργία της μουσικής σας?

Ναι, η μουσική μας συνθέτεται απ’ όλους και κυρίως από μένα, τους Bigos ή Blacha, οι οποίοι φέρνουν τα riffs στις πρόβες, κατά τη διάρκεια που παίζουμε τις κιθάρες π.χ. Αλλά συνθέτουμε όλοι μαζί. Έχουμε ένα κοινό όραμα για την μουσική μας και δουλεύουμε ως ένας σύνθετης.

Τώρα φαντάζομαι είναι ώρα για περιοδείες και ζωντανές εμφανίσεις. Που σας αρέσει να προμοτάρετε την μουσική σας πιο πολύ?

Πιο πολύ στην Πολωνία, αλλά θα θέλαμε να κάνουμε κάποια live και στην Ευρώπη. Θα δούμε…

Σας αρέσει να περιοδεύετε? Τι σας αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο, σε μια περιοδεία?

Η σκηνή. Οι μανιακοί. Ο ήχος. Death metal. Αυτά είναι για τα οποία παίζουμε. Και το χειρότερο σημείο….Νομίζω είναι το hangover.

Τι κάνετε για να ζήσετε? Ασχολείστε με κάτι άλλο, επαγγελματικά, ή ως χόμπι?

Όπως ίσως υποπτεύεσαι, δεν βγάζουμε λεφτά από τους Centurion. Έτσι, ο καθένας από μας έχει μια κανονική δουλειά. Εγώ δουλεύω σε μια διαφημιστική εταιρεία, ο Bigos στην IT trade, ο Caesar ασχολείται με λογιστικά, ο Blacha εχει τη δική του επιχείρηση και φτιάχνει ταινίες και ο Demon δουλεύει στην Automotive. Το κοινό μας χόμπι, είναι η metal μουσική.

Με ποια μπάντα θα θέλατε να παίξετε μαζί, ζωντανά?

Slayer.

Θα’ θελα να σας δω να παίζετε ζωντανά κάποια στιγμή κι ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα! Εύχομαι ότι καλύτερο για το νέο σας άλμπουμ. Κλείστε τη συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας.

Γαμήστε την κρίση, χαλαρώστε και ακούστε the death metal!!! “Greek love rules, hehehehe…!”

Άγγελος “Kilmistered”

www.centurion-deathmetal.pl

www.myspace.com/centuriondeathmetal

www.facebook.com/centuriondeathmetal

www.youtube.com/centurionmetaldeath

Μπάντα:

Caesar – Φωνητικά

AD Gore – Φωνητικά, κιθάρα

Bigos – Φωνητικά, κιθάρα

Blacha – Μπάσο

Demon – Τύμπανα

Δισκογραφία:

2002 – Conquer & Rule

2008 – Sindecate / Sacrilege (split)

2012 – Serve No One

Σχετικές δημοσιεύσεις

Vintersea

Delain

Ocean Of Grief