Civil War

Έχοντας ακόμα νωπές τις αναμνήσεις από την τελευταία απίστευτη εμφάνιση των Sabaton επί ελληνικού εδάφους, τα νέα για την καινούργια μπάντα των πρώην μελών τους, Civil War, με είχαν γεμίσει αμφιβολίες σχετικά με το πως θα ηχούσαν. Τελικά, το ντεμπούτο “The Κiller Angels” όχι μόνο με καθησύχασε, αλλά με αρκετά σημεία με εντυπωσίασε. Δράττοντας την ευκαιρία, συνομίλησα με τον τραγουδιστή της μπάντας που δεν είναι άλλος από το Nils Patrik Johansson των Astral Doors. Και καθότι μεγάλος θαυμαστής του εν λόγω κυρίου, το κέρδος μου ήταν διπλό. Η σκυτάλη σε σένα, Nils…

Γεια σου, Nils! Χαιρετίσματα από Ελλάδα! Πώς είσαι;

Πολύ καλά! Χαίρομαι που μιλάω μαζί σου!

Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια για το album “The Killer Angels”. Είναι μία υπέροχη δουλειά.

Σ’ ευχαριστώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό!

Ας ξεκινήσουμε με το σημαντικότερο. Πως προέκυψε η όλη ιδέα γύρω από τους Civil War;

Λοιπόν, ο γείτονάς μου, Gunnar, ήταν για πολλά χρόνια ο τεχνικός των drums του Daniel Mullback. Και όταν ο Gunnar μου είπε ότι ο Mullback, ο Rikard, o Oskar και ο Myhr θα εγκατέλειπαν τους Sabaton για να ξεκινήσουν μία νέα μπάντα, είπα στο Gunnar: “Αν μου το ζητήσουν, θα χαρώ να τραγουδήσω μαζί τους”. Ο Gunnar ειδοποίησε το Mullback. Μία βδομάδα αργότερα οι 5 μας κανονίσαμε μία συνάντηση και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Χαχαχα! Ζητήσαμε και από τον Pizza (σ.σ. πάρε όνομα μπασίστα!) να μπει στη μπάντα…και έτσι σχηματίστηκαν οι Civil War!

Όταν πρωτοάκουσα πως οι Civil War αποτελούνται από πρώην μέλη των Sabaton, φοβήθηκα ότι το “The Killer Angels” μπορεί να ήταν και μία Sabaton κόπια. Ευτυχώς, αυτό δεν έγινε. Πιστεύεις πως είναι ένα side-project ή μία full-time μπάντα;

Είναι full-time μπάντα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά σε όλα. Και όχι, δεν είμαστε κόπια των Sabaton ακόμα κι αν βεβαίως ακούσεις επιρροές. Θέλω να πω πως έχουμε τέσσερα μέλη από αυτή τη μπάντα και ο καθένας απ’ αυτούς έχει το διαφορετικό του στυλ. Από την άλλη, μπορείς να ακούσεις επιπλέον επιρροές από Astral Doors, Lion’s Share και Wuthering Heights.

Έχετε κάποια πρώτα σχόλια από το μεταλικό τύπο;

Όλα τα σχόλια που έχω δει είναι γεμάτα ενθουσιασμό. Όλοι δείχνουν να αγαπάνε αυτή τη μπάντα!

Πες μας λίγα λόγια για τα κομμάτια. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept γύρω από το track list, ή κάθε τραγούδι έχει τη δική του ιστορία;

Δεν είναι concept, απλά ένα μάτσο από σπουδαία τραγούδια. Καθένα από αυτά διηγείται και μια διαφορετική ιστορία. Αλλά στην τελική είναι μόνο rock n’ roll. Δεν είμαστε δάσκαλοι ιστορίας. Είμαστε rock μουσικοί!

Μερικά από τα θετικά στοιχεία της ακρόασής μου, ήταν οι ευφυέστατες μελωδικές ιδέες στα κιθαριστικά riffs και τα αξέχαστα refrains. Προσωπικά, θεωρώ το “The Killer Angels” ένα αγνό power metal album. Πιστεύεις το ίδιο για τους Civil War, ή δε σου αρέσουν ιδιαίτερα οι “μουσικές ταμπέλες”;

Σίγουρα, είμαστε power metal, αλλά επίσης είμαστε και πολύ heavy metal. Μπορείς να μας ονομάσεις όπως εσύ θες. Το σημαντικότερο για μας όμως είναι να δίνουμε στον κόσμο καλή μουσική με υψηλή ποιότητα και πάθος.

Δε θα σου πω ψέματα. Υπάρχει πολύς κόσμος που μπορεί να σας ακούσει λόγω των αναφορών σε Sabaton μέσα στο line-up. Σε ενοχλεί αυτό;

Όχι, καθόλου. Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για μένα να γνωρίσω νέους fans. Το 99% των οπαδών των Sabaton δε με έχουν ξανακούσει στο παρελθόν, οπότε είναι πολύ cool.

Σε ποιο σημείο νομίζεις ότι έχουν βοηθήσει τους Civil War οι σουηδικές σας ρίζες; Όπως γνωρίζουμε, το power metal δεν είναι τόσο διαδεδομένο στη Σουηδία όσο τα exreme metal είδη.

Δεν ξέρω, φίλε. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαστε σε αποστολή να τα σπάσουμε όλα και να διαδώσουμε το Ευαγγέλιο του metal σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, ώρα για μία πιο προσωπική ερώτηση. Κατά τη γνώμη μου, πιστεύω ότι πλέον θα πρέπει να θεωρείσαι βετεράνος στη heavy metal μουσική. Astral Doors, Wuthering Heights, Lion’s Share (από τα προσωπικά μου αγαπημένα), Space Odyssey και τώρα Civil War. Η λίστα είναι ατελείωτη. Ωστόσο, που ένιωσες πιο απαλλαγμένος και ελεύθερος να δημιουργήσεις πράγματα που σου άρεσαν;

Λοιπόν. Είμαι ένα μεγάλο μέρος στο γράψιμο κομματιών στους Civil War, οπότε το “The Killer Angels” είναι πάρα πολύ του γούστου μου. Έχω ελεύθερα χέρια σε αυτή τη μπάντα ώστε να κάνω ό,τι θέλω. Οι Astral Doors, φυσικά, άλλη μία μπάντα όπου έχω ένα μεγάλο ποσό ενέργειας. Άρα δεν πρέπει να παραπονιέμαι!

Επί την ευκαιρία, έχεις κάποια νέα από τους Astral Doors που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Νομίζω ότι θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ηχογράφησης για το επόμενο album αρκετά σύντομα και στην πραγματικότητα έχουμε κλείσει μία εμφάνιση για το Νοέμβριο.

Σκοπεύετε να προμοτάρετε το “The Killer Angels” σε κάποια επερχόμενη περιοδεία;

Να είσαι σίγουρος. Θα αρχίσουμε μία ευρωπαϊκή headlining περιοδεία το Φεβρουάριο, ενώ έχουμε και κάποια άλλα festivals που θα κάνουμε πριν τελειώσει το καλοκαίρι!

Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις ποιοι ήταν οι κύριοι λόγοι που σε οδήγησαν να δεχτείς τη θέση πίσω από το μικρόφωνο των Civil War.

Ήξερα πως αυτό θα είναι ένα μεγάλο γεγονός και μία ευκαιρία για μένα να γνωρίσω νέους fans. Ο βασικός λόγος όμως, είναι πως όλα τα παιδιά στη μπάντα είναι πολύ καλά άτομα και όλοι μαζί περνάμε φανταστικά.

Nils, αυτό ήταν! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου! Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σου.

Παραμείνετε metal φίλοι μου, και η δύναμη να ‘ναι μαζί σας!

Χάρης Μπελαδάκης

www.facebook.com/Civilwarsweden

www.civilwar.se

Band Members:

Nils Patrik Johansson – φωνητικά

Oskar Montelius – κιθάρες

Rikard Sundén – κιθάρες

Pizza – μπάσο

Daniel Mÿhr – πλήκτρα

Daniel Mullback – τύμπανα

Discography

The Killer Angels – 2013

Σχετικές δημοσιεύσεις

Vintersea

Delain

Ocean Of Grief