Craft – White Noise And Black Metal (Season Of Mist)

Οι Σουηδοί Craft με το album που τιτλοφορείται “White Noise And Black Metal” ουσιαστικά κάνουν μια παρομοίωση του Yin/Yang (καλό/κακό) όπου Yin ο λευκός ήχος που ακούμε από τα ραδιοκύματα χωρίς συντονισμό, και Yang φυσικά το black metal με την πολυπλοκότητά του.

Παίζοντας με αυτή την αντίθεση μας παρουσιάζουν την πέμπτη δουλειά τους. Μιας και αγνοούσα την ύπαρξή τους, δεν μπορώ να συγκρίνω το παρελθόν τους και αν έχουν αλλάξει ηχητικά, αλλά στο παρόν “White Noise And Black Metal” το αποτέλεσμα είναι ένας καλός συνδυασμός black ‘n’ roll με σκοτεινά και πεσιμιστικά περάσματα. Ίσως κάπου εκεί βασίζεται και ο τίτλος του δίσκου, εκτός των στίχων, ο οποίος παίζει με αυτές τις δύο αντιθέσεις.

Συνήθως, όταν βλέπω δουλειά της Season Of Mist χαίρομαι, μιας και η επιλογή των μπαντών που κάνει πάντα είναι ενδιαφέρουσα, καθώς έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Έτσι και εδώ με τους Craft, το αποτέλεσμα δικαιώνει τα λεγόμενά μου. Το πώς δημιουργούν αυτή την περίεργη μίξη είναι πολύ ενδιαφέρον. Καταφέρνουν να βγαίνει ένα παγερό συναίσθημα με ένα μουσικό υπόβαθρο που ίσως σε κάποιους άλλους απλά να ήταν αποτυχία.

Σκοτεινό, δηλητηριώδες, με μια αίσθηση ξυραφιού και από τα κλασσικά black metal στερεότυπα αναδύεται ένα πιο… παιχνιδιάρικο παίξιμο, το οποίο, όμως, δεν σε γλυτώνει από την άβυσσο που δημιουργούν. Όπως λέει και το δελτίο τύπου: misanthropic Swedish black metal. Ίσως από τις λίγες φορές που δελτίο τύπου πέφτει μέσα.

7/10
Δημήτρης Εμμανουήλ
d.emmanouilgr@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)