Craven Idol – Towards Eschaton (Dark Descent)

Από την Μεγάλη Βρετανία μας έρχονται οι Craven Idol και το “Towards Eschaton” αποτελεί το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας. Μέσα στα οχτώ χρόνια από την δημιουργία τους έχουν κυκλοφορήσει δύο demos (τα “Demo #1” του 2006 και “Recrucify” του 2009) καθώς και ένα EP (το “Ethereal Altars” του 2010).

Μουσικά μιλώντας, το “Towards Eschaton” είναι μια πολύ καλή κυκλοφορία που κινείται στα χωράφια του thrash-ίζον black metal με την ζυγαριά να γέρνει προς το black περισσότερο, μιας και στο τέλος της ακρόασης εμένα μου έφερε στο μυαλό σχήματα όπως Destroyer 666, Nilfelheim, Aura Noir, ακόμα και Nekromantheon σε σημεία ενώ από την άλλη σε διχάζει θαρρώντας ότι σε ταξιδεύει κάπου στις πρώτες εποχές των Slayer και από εκεί σε πιο Bathory μονοπάτια. Διαθέτει πολύ καλές μελωδίες στις συνθέσεις ενώ τα φωνητικά που προέρχονται από τον S.Vrath, ο οποίος είναι μέλος των επίσης Βρετανών Scythian, είναι τα ιδανικά που χρειάζονται για το εν λόγω είδος.

Μπορώ να πω δε ότι τα κομμάτια του δίσκου φέρουν δικές τους ταυτότητες ενώ έχουν την ατμόσφαιρα κάποιων από τις επιρροές τους, όπως για παράδειγμα το “Golgotha Wounds”, το οποίο μου έβγαλε ως συναίσθημα κάτι από το σπουδαίο “De Mysteriis Dom Sathanas”, του κλασσικού άλμπουμ του 1994 των Mayhem. Άλλες πολύ καλές συνθέσεις είναι τα “Sworn Upon The Styx”, “Orgies” και “Aura Of Undeath”. Η παραγωγή που έχει γίνει είναι άψογη ενώ και το εξώφυλλο που κοσμεί την δουλειά είναι πολύ ωραίο. Εάν είστε λάτρεις των παραπάνω σχημάτων, είμαι σίγουρος πως θα γουστάρετε με την εν λόγω δουλειά. Εμένα πάντως μου άρεσαν!

8/10
Νίκος Σιγλίδης
nikos@greekrebels.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)