Ereb Altor: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Οι Ereb Altor ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου ΕΡ “Elders Boning”, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε 12” βινύλιο και θα περιλαμβάνει τέσσερα νέα κομμάτια. Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου ως πρόγευση. Μπορείτε να προπαραγγείλετε το δίσκο εδώ.

Οι Ereb Altor πάντα υπόσχονται ένα πράγμα με κάθε κυκλοφορία, epic-folk metal εμπνευσμένο από τους Νορμανδικούς μύθους. Το “Elders Boning” δε ξεφεύγει από τα καθιερωμένα στάνταρ του συγκροτήματος.

Το εναρκτήριο κομμάτι “The Twilight Ship” χτίζει ατμόσφαιρα πριν ξεσπάσει στις παραδοσιακές τακτικές του συγκροτήματος και επικεντρώνεται στον epic χαρακτήρα του. Το “Fenrisulven” βρίσκει το συγκρότημα να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό, καθώς είναι εξ ολοκλήρου ακουστικό. Το ομώνυμο τρίτο κομμάτι του δίσκου επικεντρώνεται στις black ρίζες του συγκροτήματος με τέρμα τα γκάζια και τα ανάλογα φωνητικά, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τον επικό χαρακτήρα τους. Το “Sacrifice 2.0” μπορεί να αναφέρεται στο “Sacrifice” του άλμπουμ “Fire Meets Ice”, όμως αυτό το νέο τραγούδι είναι ταχύτερο και στιβαρότερο, και συνδυάζει κι εδώ τις black ρίζες με το epic.

Όπως και στο τελευταίο τους άλμπουμ, “Järtecken” (2019), οι Ereb Altor χρησιμοποιούν πλήκτρα για να τονίσουν τις συνθέσεις του δίσκου. Και σε αυτό το ΕΡ οι Σουηδοί κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν εδώ και χρόνια, παραδίδοντας ένα ΕΡ που διαρκεί 20 λεπτά και δε θα αφήσει παραπονεμένους τους φανατικούς οπαδούς τους.

Links:

Κείμενο: Σταύρος Πισσάνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”