Fen –The Dead Light (Prophecy)

Αυτή την φορά προσγειωνόμαστε Αγγλία, οι Fen δεν είναι ένα καινούργιο σχήμα, το “The Dead Light” είναι η έκτη τους full-length δουλειά ανάμεσα σε άλλα EPs, splits και λοιπά. Στο The Dead Light” σε σχέση με το παρελθόν τους, αυτό που παρατηρείται από την πρώτη στιγμή είναι τα progressive στοιχειά.

O δίσκος αρχίζει με το ατμοσφαιρικό “Witness” το οποίο αν και κομμάτι κανονικής διάρκειας λειτουργεί περισσότερο σαν εισαγωγή για να μπει το “The Dead Light Part 1”. Εκεί αν και μπαίνει δυνατά, τα progressive στοιχειά στο παίξιμο της κιθάρας είναι εμφανή. Η συνέχεια του δίσκου συνεχίζεται με το ίδιο ύφος, μελωδικό black metal με ατμοσφαιρικά στοιχεία και progressive σφήνες.

Δυστυχώς κατά την διάρκεια του δίσκου υπήρξαν πολλές στιγμές που μου ακουγόταν όλος αυτός ο νεωτερισμός για το σχήμα σαν ξένο στοιχείο. Μια πιο αρχέγονη μορφή black για το σχήμα θα ήταν πιο ταιριαστή. Προτεινόμενα κομμάτια για ψάξιμο/ακρόαση τα “Labyrinthine Echoes” όπως και το “Breath Of The Void”. Για να κλείνουμε το The Dead Light” είναι μια καλή δουλειά από τους Fen οπού προσπαθούν να προσθέσουν και ένα νέο χαρακτήρα στον ήχο τους. Πόσο το πετυχαίνουν στην τελική, θα το κρίνετε εσείς. Αν έχετε ακούσει το προηγούμενο “Winter” και θέλετε να βάλετε τα δυο albums σε μια διαδικασία σύγκρισης, να πω ότι το “Winter” ίσως είναι και το απόγειο της μπάντας.

Όπως πάντα, να αναφέρουμε ότι ο δίσκος κυκλοφορεί από την Prophecy σε κάποιες πραγματικά αξιόλογες εκδόσεις (τις τιμές φοβάμαι…) οπού πέρα από τα καθιερωμένα τυπώματα έχουμε το βινύλιο σε περιορισμένο μωβ χρώμα και το CD σε δερμάτινη θήκη με βιβλίο 36 σελίδων και σαν κερασάκι στην τούρτα, τρία bonus κομμάτια, αριθμημένα στις 300κόπιες. Η Prophecy είχε κέφια.

7/10

Δημήτρης Εμμανουήλ

d.emmanouilgr@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)