Ο Frontman των Edguy ξεκινά ηχογραφήσεις για το νέο Avantasia album

Ο frontman των Edguy, Tobias Sammet, ετοιμάζεται να μπει στα Vox Klang studio στο Bendestorf της Γερμανίας μαζί με τον γνωστό παραγωγό Sascha Paeth (Kamelot, Edguy, Epica, Rhapsody), με σκοπό να ηχογραφήσουν το καινούργιο άλμπουμ των Avantasia, που αποτελεί project του Sammet και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2013. Το CD θα βασίζεται στα ίδια μονοπάτια της Rock όπερας που τους ξέρουμε μέχρι σήμερα, όπου θα βασίζεται σε μία ιστορία που παραπέμπει κατά μεγάλο βαθμό στους πρώιμους Avantasia. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου δεν θα λείψουν και οι guest εμφανίσεις φυσικά.

Ο Sammet σχολίαζε: “Το καινούργιο υλικό ακούγεται πολύ νέο και φρέσκο, χωρίς να ξεχνιέται ο παλιός, κλασικός ήχος των Avantasia. Θα αποτελεί πάλι ένα μαγικό παραμύθι, μακριά από της μουσικές τάσεις της εποχής. Το τελευταίο μας album ήταν το πιο επιτυχημένο όλης της πορείας μας, αλλά πιστεύω ότι το πετύχαμε αυτό, μόνο επειδή πήγαζε από τις καρδιές μας. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ. Δοκίμασα να κάτσω και να σκεφτώ το πως ήθελα να ακούγεται ο ήχος, αλλά αντίθετα αυτό που συνέβη ήταν να κάνω κάτι πέρα από κάθε μόδα, εποχή και λογική. Τέλος πάντων, νιώθω πολύ οικία όταν ακούω τις συγκεκριμένες μελωδίες, χορωδίες και κιθάρες. Μίλησα πρόσφατα με τον Michael Kiske (ex- Helloween, Unisonic) και μου είπε ότι το υλικό του θυμίζει σε μεγάλο βαθμό, την παλιά, κλασική δουλειά των Avantasia σαν στις καλές “Keeper” εποχές. Σαν οπαδός με συναρπάζει και εμένα, αρά βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο. Για εμένα, είναι δύσκολο να περιγράψω το καινούργιο υλικό με λέξεις. Είχα και έχω τόσες πολλές ιδέες που έπρεπε να συγκρατήσω τον εαυτό μου. Αλλιώς, το album θα γινόταν πραγματικά μεγάλο και το θέμα είναι ότι προσπαθώ να μην κάνω διπλό δίσκο αυτή την χρονική περίοδο. Παρόλα αυτά δεν θέλω να κρύψω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος”.

Ο Tobias αρχικά ήθελε να αφήσει για λίγο στην άκρη τους Avantasia μετά την κυκλοφορία του DVD “The Flying Opera – Around The World In 20 Days” τον Απρίλιο του 2011, αλλά από εκείνη την περίοδο άλλαξε τις προτεραιότητές του. Εξηγεί βέβαια: “Παρόλο που αγαπώ να ηχογραφώ και να περιοδεύω με τους Edguy, δεν προέβλεπα το πόσο πολύ είχα ανάγκη τους Avantasia, όταν τελείωνα αυτό το κομμάτι της ζωής μου το 2011. Δεν ήξερα αν θα υπήρχε επόμενος δίσκος για τους Avantasia κάποια στιγμή στο μέλλον, αν και δεν ένιωθα ότι θα υπάρξει εκείνη την περίοδο. Μετά την παγκόσμια επιτυχία της τελευταίας μας δουλειάς, μία arena περιοδεία που έγινε sold out σχεδόν παντού και συνάμα η συνεργασία με παιδικούς μας ήρωες όπως ο Alice Cooper, Klaus Meine, Rudolf Schenker, Eric Singer από Kiss και άλλους, “ήξερα” ότι είχαμε φτάσει την μπάντα στο μεγαλύτερο σημείο. Αλλά οι Avantasia είναι κάτι πέρα από αυτό. Θέλω να δημιουργήσω περισσότερη καλή μουσική, θέλω να δημιουργήσω περισσότερους φανταστικούς κόσμους, που όσο πιο μεγάλοι και επικοί τόσο το καλύτερο. Και ακούγοντας το υλικό που έφτιαξα για το επερχόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των Avantasia, ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνω! Έχω την πεποίθηση και το συναίσθημα ότι αυτό ήταν γραφτό να γίνει!”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”