Full House Brew Crew – Bare Knuckle (Rock Of Angels)

Τους Full House B.C. πλέον οι περισσότεροι τους γνωρίζουμε. Έστω και ακουστά αν τους έχεις, τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ασχοληθείς μαζί τους. Πρόκειται για την μπάντα του Βαγγέλη Καρζή, νυν κιθαρίστα των Wolfheart και πρώην μπασίστα των Rotting Christ. Στον χώρο βρίσκονται από το 2009 και η δισκογραφική τους πορεία ξεκίνησε το 2011 με το Bet It All και συνεχίστηκε μερικά χρόνια αργότερα με το Me Against You το 2019.

Μπορεί δίσκους να μην ακούγαμε συχνά από αυτούς, συναυλίες όμως και γενικότερα ζωντανές εμφανίσεις δεν είχαν σταματήσει να δίνουν. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή τους στην πρωτεύουσα μάλιστα ήταν στο πλευρό των Monster Magnet τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Τι όμορφες εποχές τότε… Τέλος πάντων, προχωράμε στο θέμα μας.

Οι Full House Brew Crew λοιπόν επέστρεψαν με το τρίτο κατά σειρά full-length album τους Bare Knuckle. Αποτελείται από δέκα κομμάτια που η διάρκειά τους είναι μεταξύ των τριών και τεσσάρων λεπτών. Προσπαθώ να το δω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ και να αφήσω το οπαδικό στην άκρη. Μπορώ να συνοψίσω όλη την κριτική σε μια πρόταση και να αρκεστώ μόνο στο «τι έπος είναι αυτό», συνοδευόμενο από διάφορα κοσμητικά επίθετα αλλά θα μου τα σβήσει το back office.

Σε σχέση με τα προηγούμενα albums, το Bare Knuckleέχει πιο σκληρό ήχο. Κατακριτέο; Όχι. Ίσα ίσα βλέπεις ότι εξελίσσονται και δεν βγάζουν τον ίδιο δίσκο κάθε χρόνο. Δεν έχει γίνει μόνο η μελωδία πιο σκληρή, έχουν γίνει και τα φωνητικά. Ιδίως στο Nail In Youτα πιο brutal φωνητικά είναι τα καλύτερα σε ολόκληρο τον δίσκο. Θυμίζουν λίγο τον Βαγγέλη που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στους Rotting Christ. Εννοείται ότι και τα κανονικά φωνητικά είναι άψογα.

Για να ολοκληρώνουμε, δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εξαιρετική δουλειά. Με την αφοσίωση που δείχνουν πλέον στους Full House, μόνο καταπληκτικά αποτελέσματα μπορεί να περιμένει κανείς. Από τα φωνητικά μέχρι την παραγωγή και από τη μελωδία μέχρι το εξώφυλλο, δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό να τους προσάψεις. Απλά ανυπομονώ για τη στιγμή που θα παιχτεί αυτό το διαμάντι ζωντανά.

8/10
Χριστίνα Γιαννούλη
giannouli.christina3@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)