Gemini Syndrome – 3rd Degree – The Raising (Century Media)

Το όνομα Gemini Syndrome κάπου το έχω ξανακούσει αλλά δεν μου έρχεται το από πού. Πρόκειται για μια αμερικάνικη alternative metal μπάντα που ιδρύθηκε το 2010 και μας δίνει τώρα το τρίτο της album. Δεν ξέρω τι με περιμένει αλλά αυτό είναι που μου αρέσει.

Ξεκινάμε με το Reintegration. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία είναι έντονα, ενώ διακρίνουμε και έντονα επεξεργασμένα φωνητικά. Αρκετά επεξεργασμένα… Το όλο φουτουριστικό και sci-fi αίσθημα είναι διάχυτο και από την αρχή μπαίνουμε στο κλίμα του album. Ωραίο κομμάτι, αρκετά ακουσμένο alternative metal χωρίς κάτι το διαφορετικό. Συνεχίζουμε με το IDK και τις πολύ χαμηλά κουρδισμένες κιθάρες. Η γρήγορη αλλαγή με τα screams ήταν ό,τι έπρεπε για να μου κινήσει παραπάνω το ενδιαφέρον. Αλλά το ρεφραίν ομολογώ ότι με χάλασε. Μοιάζει πιο πολύ με pre-chorus ή κάποια γέφυρα, παρά για ρεφραίν. Έχουμε άλλο ένα ουδέτερο κόψιμο, ακολουθεί ένα ρεφραίν και ολοκληρώνεται.

Πάμε στο ραδιοφωνικό Die With Me. Το κομμάτι είναι εμφανές ότι γράφτηκε για εμπορικούς λόγους. Είναι όμως το καλύτερο μέχρι τώρα, παρότι απέχει πολύ από alternative metal. Είναι modern arena rock και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το Baptized In Fire περνάει σχετικά απαρατήρητο όπως και το Children Of The Sun. Το Abandoned έχει για άλλη μια φορά την ίδια δομή με τα προηγούμενα. Από τα υπόλοιπα δεν νομίζω ότι έχω να σχολιάσω κάτι το αξιόλογο.

Αν το album κυκλοφορούσε το 2010 τότε θα είχαμε πετύχει χρυσό. Δυστυχώς όμως κανένα από τα δεκατρία κομμάτια δεν προσέφερε κάτι το ιδιαίτερο. Ωραία τραγούδια αλλά μέχρι εκεί. Ως album η ακρόαση γρήγορα έγινε κουραστική, ακόμα και για έναν θαυμαστή του είδους. Η έλλειψη ποικιλομορφίας και η επανάληψη της δομής δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στο να γίνει η ακρόαση πιο ενδιαφέρουσα. Αν πετάγαμε Sonic Syndicate (της μεσαίας περιόδου), Starset και τα φωνητικά του Peter Tägtgren σε ένα μπλέντερ, τότε αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα.

6/10
Θανάσης Γκότοβος
chuckthanoz@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)