Goblins Blade – Of Angels And Snakes (Massacre)

Μπορεί η δισκογραφική τους να περιγράφει τους Goblins Blade ως ένα power metal συγκρότημα, όμως τα σχήματα τα οποία αναφέρει ως σημείο αναφοράς μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με το power metal. Να τα λέμε και αυτά. Η αλήθεια λοιπόν βρίσκεται κάπου στην μέση. Μπορεί το σχήμα να έχει κάποια power metal ψήγματα στον ήχο του αλλά πιο πολύ πατάει στο κλασικό heavy.

Νέο σχετικά συγκρότημα από την Γερμανία, έτος ίδρυσης το 2018, με μόλις ένα EP στην φαρέτρα του (το Awakening του 2019). Στην σύνθεση τους βέβαια κάποιος θα βρει κάποια σχετικά γνωστά ονόματα. Για παράδειγμα, ο κιθαρίστας τους Jorg Knittel που παίζει και στους doomsters Dawn Of Winter και ο μπασίστας Roberto Palacios που είχε κάνει και κάποια φεγγάρια στους Chinchilla (τι να κάνουν άραγε αυτοί;).

Το στυλ είναι λοιπόν αρκετά τυπικό για το είδος. Τίποτα το νεωτεριστικό και τίποτα που δεν έχουμε ακούσει πολλές φορές ακόμα. Από την πρώτη ακρόαση συγκράτησα το Utopia και το The Bell Is Broken, όμως δύσκολα ένας δίσκος να σωθεί με δύο, άντε τρία, κομμάτια. Και εδώ δεν θα πω ότι τα υπόλοιπα είναι κακογραμμένα – απλά είναι τόσο τετριμμένα.

Ένα θέμα έχω και με την φωνή του Florian Reimann που στα αυτιά μου δεν μπορώ να πω ότι κολλάει και τόσο με το υπόλοιπο σύνολο, αλλά αυτό είναι και αρκετά σχετικό (και θέμα γούστου). Ναι, το album είναι αρκετά προσεγμένο σαν περιτύλιγμα: έχει ένα όμορφο (για το είδος) εξώφυλλο και η παραγωγή είναι πολύ καλά δουλεμένη, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το περιεχόμενο και όχι το περιτύλιγμα.

Για κάποιον που ακούει χρόνια (και χρόνια) το ιδίωμα ελάχιστα πράγματα έχουν να του προσφέρουν οι Golbins Blade. Σίγουρα είναι ακόμα στην αρχή τις πορείας τους και θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον θα μας δώσουν κάτι πιο ενδιαφέρον. Μέχρι τότε όμως…

5/10
Μιχάλης Νταλάκος
mdalakosreports@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)