Green Carnation: Δημοσίευσαν νέο τραγούδι

Αν οι Green Carnation δεν είχαν επιστρέψει από το διάλειμμα στα μέσα της δεκαετίας του 2000, το νορβηγικό συγκρότημα θα είχε μείνει στην ιστορία για την ολοκλήρωση ενός από τα πιο φιλόδοξα ατομικά έπη στα αρχεία του metal. Αλλά με το επερχόμενο νέο τους album, οι progressive metallers σαλπάρουν για ένα ταξίδι τριών μερών που διαρκεί δύο δεκαετίες. Το “A Dark Poem, Part I: The Shores of Melancholia” είναι το πρώτο μιας τριλογίας album που υπόσχεται να ταξιδέψει νέους και δια βίου θαυμαστές στις υψηλότερες κορυφές και στα πιο σκοτεινά εσωτερικά δωμάτια.

Πριν λίγες μέρες δόθηκε στην κυκλοφορία το δεύτερο single που πρόκειται για το ομώνυμο κομμάτι από το εναρκτήριο κεφάλαιο του “A Dark Poem“. Ενώ λάμπει με διαχρονικές μελωδίες, το “The Shores of Melancholia” σκιάζεται από βυθισμένες ελπίδες για την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου μας.

“Η μελαγχολία είναι ένα μέρος που ταίριαζε στους Green Carnation από την αρχή”, λέει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Kjetil Nordhus.Αλλά είναι ιδιαίτερα ταιριαστό για το πρώτο μέρος του “A Dark Poem”, επειδή αυτό το album αφορά την απώλεια της πίστης μας σε αυτά που έχουμε καταλήξει να πιστεύουμε για τον κόσμο”.

Από τότε που ξανασμίξαμε το 2016, μας αρέσει να επιδιώκουμε πράγματα που είναι εξαιρετικά φιλόδοξα”, λέει ο Nordhus.Η τριλογία ένιωθες ότι μπορεί να ήταν απλώς εκτός εμβέλειας, κάτι που μας έκανε να θέλουμε να δούμε αν μπορούσαμε να το κάνουμε. Η απώλεια της πίστης στον κόσμο γύρω σου μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το αίσθημα εσωτερικής δυστοπίας. Στέκεσαι σε ένα γκρεμό και το μόνο που υπάρχει είναι αυτό το απέραντο σύννεφο. Είναι ένα μελαγχολικό συναίσθημα που μπορεί να σε κατακλύσει εντελώς”.

“Το “A Dark Poem” ήταν μια πρόκληση για εμάς τους ίδιους”, αναλογίζεται το συγκρότημα.Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ορόσημο στην καριέρα μας”.

Tracklist:
1: As Silence Took You (7:12)
2: In Your Paradise (7:04)
3: Me My Enemy (7:17)
4: The Slave That You Are (Featuring Grutle Kjellson of Enslaved) (6:16)
5: The Shores of Melancholia (5:38)
6: Too Close to the Flame (9:16)

Line-up:
Tchort – Κιθάρα
Stein Roger Sordal – Μπάσο, φωνητικά, κιθάρα, άρπα
Bjørn Harstad – Κιθάρα, ebow
Kjetil Nordhus – Φωνητικά
Jonathan A. Perez – Τύμπανα
Endre Kirkesola – Πλήκτρα

Links:
Facebook
Instagram
X
YouTube
Spotify

Κείμενο: Σταύρος Πισσάνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

The Gathering: Χωρίζουν τους δρόμους τους με την Silje Wergeland

Vreid: Επιστρέφουν με το “The Skies Turn Black”

Οι Alcest στο Rethymno Rocks Festival 2026