Gutwrench – The Art Of Mutilation [Compilation] (Vic)

Οι death metallers Gutwrench ήταν μια μπάντα από την Ολλανδία και δημιουργήθηκε το 1992. Κατάφερε να εκδώσει μόνο δύο demo “Wither Without You” και ‘Beneath Skin’ (1993 και 1994 αντιστοίχως). Φέτος κυκλοφορούν αυτά τα δύο demo σε μια συλλογή ονόματι “The Art Of Mutilation” μέσω της Vic.

Η συλλογή αποτελείται από δώδεκα κομμάτια, μεταξύ των οποίων το “Asphyxia” το οποίο δεν περιλαμβάνεται στα αρχικά demos. Όλες οι συνθέσεις, όπως είναι αναμενόμενο, κινούνται σε old-school death metal μονοπάτια: ασφυκτικές γκρούβες, γρήγορα σημεία, θανατερά leads και βαλτώδης παραγωγή. Στα κομμάτια “Necrosis” και “Beneath Skin” κάποια leads θυμίζουν κάτι από την ατμόσφαιρα του “Gothic” των Paradise Lost. Τα φωνητικά σε κερδίζουν με το βάθος και την βλοσυρότητα τους. Η παραγωγή είναι ελαφρώς σηκωμένη από την πρώτη έκδοση και κρατάει από την βαλτώδη αίσθηση της. Το “Pest Controller” έχει μια πιο heavy διάθεση σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια, ενώ ο δίσκος τελειώνει με το “Cain” το οποίο είναι επηρεασμένο από την πρώιμη παράδοση των Paradise Lost.

Τα κομμάτια είναι γενικά ένα και ένα και δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιο. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για κάθε οπαδό του είδους.

 

Γιώργος Ντέλιος

geontelios@hotmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)