Half Gramme Of Soma – Slip Through The Cracks (Sound Of Liberation)

Οι Αθηναίοι Half Gramme Of Soma μας χάρισαν τον Σεπτέμβριο του 2022 την τελευταία τους κυκλοφορία. Πρόκειται για τον δίσκο “Slip Through The Cracks”, ο οποίος κυκλοφόρησε μέσω της γερμανικής δισκογραφικής εταιρείας Sound Of Liberation. Ο δίσκος είναι μια μίξη ειδών όπως είναι το stoner, το ψυχεδελικό rock και το sludge metal. Πρόκειται για έναν αρκετά πληθωρικό δίσκο ο οποίος απαρτίζεται από οχτώ τραγούδια με μέση διάρκεια του κάθε τραγουδιού να είναι τα πέντε λεπτά περίπου.

Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από έντονα τύμπανα πάνω στα οποία με δεξιοτεχνία χτίζεται το κάθε κομμάτι. Οι κιθάρες δίνουν ωραίες μελωδίες και αρπίσματα διαφορετικά μεταξύ τους, κάτι που προσδίδει ποικιλία στον δίσκο. Τα φωνητικά διατηρούν ένα ωραίο γρέζι που δίνει στον δίσκο έναν ακραίο δυναμισμό και ένα πάθος που σπάνια συναντάμε στην ελληνική stoner σκηνή. Η παρουσία πλήκτρων είναι επίσης αισθητή χαρίζοντας στον δίσκο μελωδίες που θυμίζουν μυστήριο.

Ιδρυθέντες στις αρχές του 2011 οι Half Gramme Of Soma έχουν επηρεαστεί από όλες τις ψυχεδελικές μελωδίες της δεκαετίας του ’90 και τις έχουν ενσωματώσει στους δίσκους τους. Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι ίδιοι, η επιτυχία τους βασίζεται στην ομαδική συνεργασία και σε καμία περίπτωση στην επίδειξη ατομικών ικανοτήτων. Το 2018 πραγματοποιήσαν την πρώτη τους μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη και μέχρι τότε είχαν παίξει σε μεγάλες σκηνές της Ελλάδας δίπλα σε μεγάλα ονόματα.

Είναι πολύ ικανοποιητικό να βλέπεις μπάντες στην χώρα σου να κρατάνε ζωντανά τα είδη που άνθισαν στα μέσα του 2000. Έτσι λοιπόν ελπίζουμε οι Half Gramme Of Soma να μας ετοιμάσουν σύντομα νέες δημιουργίες εξίσου καλές με τον δίσκο “Slip Through The Cracks.

6.5/10
Πέτρος Φραγγόπουλος
petrfrag2@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)