Hexvessel – All Tree (Prophecy)

Εν έτει 2019 οι Φιλανδοί Hexvessel μετά το ωραίο ντεμπούτο τους “Dawnbearer” έχουν κυκλοφορήσει άλλες δύο ολοκληρωμένες δουλειές. Φέτος, κυκλοφορούν την τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά τους “All Tree” μέσω της Prophecy, διάδοχος του “When We Are Death” του 2016.

Το υλικό αποτελείται από δεκατρείς συνθέσεις οι οποίες κινούνται σε folk μονοπάτια. Τα “Old Tree”, “Visions Of A.O.S.” και “A Sylvan Sign” δεν έχουν drums. Σε όλα βασικό ρόλο διαδραματίζουν οι κιθάρες. Τα δύο πρώτα αποπνέουν ένα μελαγχολικό συναίσθημα, ενώ το άλλο ένα κατανυκτικό συναίσθημα που θυμίζει βόλτα στο δάσος. Τα “Ancient Astronaut”, “Wilderness Spirit” και “Son Of The Sky” είναι πιο ανεβαστικά παρουσιάζοντας μια πιο ευχάριστη εκδοχή του folk ήχου. Τα “Ancient Astronaut”, “Son Of The Sky” και “Closing Circles” φέρνουν λίγο σε 16 Horsepower ειδικά στο κομμάτι των αντρικών φωνητικών.

Η παραγωγή είναι πολύ καλή και καταφέρνει να αναδείξει την ατμόσφαιρα των συνθέσεων. Τα φωνητικά είναι ένας ισορροπημένος και ωραίος συνδυασμός γυναικείων και αντρικών. Προτείνεται για μια χαλαρή ακρόαση.

6.5/10
Γιώργος Ντέλιος
geontelios@hotmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)