House Of Shakira – XIT (Frontiers Music)

Οι House Of Shakira φαίνεται ότι πλέον έχουν βρει για τα καλά τα πατήματα τους στην εταιρία-λιμάνι για όλη την hard rock/AOR σκηνή του κόσμου. Ποιός θα το πίστευε πριν αρκετά χρόνια ότι η Frontiers Music θα έχει μαζέψει λίγο πολύ όλη την σκηνή στο δυναμικό της, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σημασία όμως εδώ έχει το ότι το σχήμα επιστρέφει με έναν αντικειμενικά καλό δίσκο.

Οι House Of Shakira είναι παλιές καραβάνες με σχεδόν τριάντα χρόνια ύπαρξης. Αυτή είναι η τρίτη τους δουλειά με την Ιταλική εταιρεία μιας και είχαν προηγηθεί τα Radiocarbon το 2020 και Lint XXV με το δεύτερο να είναι επανακυκλοφορία της πρώτης τους δουλειάς. Το XIT, με τον έξυπνο τίτλο, είναι το δέκατο στούντιο άλμπουμ των Σουηδών και περιλαμβάνει έντεκα συνθέσεις.

Ξεκινώ με μια απορία. Μόνο σε μένα θυμίζει ο τραγουδιστής τους Andreas Novak ένα μίγμα από… Phil Collins και κάτι άλλο απροσδιόριστο; Όπως και να έχει, ο Novak έχει μια πολύ γλυκιά φωνή που κάθεται ευχάριστα στα αυτιά μου. Στα του άλμπουμ. Οι House Of Shakira όπως και στην προηγούμενη δουλειά τους ακροβατούν ανάμεσα στο hard και στο melodic rock με μεγάλη ευκολία.

Έτσι συναντάμε συνθέσεις όπως το “Something In The Water που φέρνει στο νου νύχτες στο… Μαϊάμι, το πιο μελωδικό Too Much Love ή το πιο Def leppard-ικο Toxic Train. Κάπως έτσι κυλά το άλμπουμ με αρκετή ποικιλία. Εξαιρετική δουλειά στις κιθάρες από τους Hallstensson και Lundstrom που μπορεί ναι μεν να μην ξεσαλώνουν αλλά δουλεύουν πολύ έξυπνα πάνω στις συνθέσεις.

Με λίγα λόγια το XIT είναι ένα έντιμο άλμπουμ. Δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό και σίγουρα πιο ελαφρύ από τα γούστα μου στον χώρο του rock όμως το άκουσα πολλές φορές αρκετά ευχάριστα και αυτό για εμένα τις ημέρες μας είναι αρκετό.

7/10
Μιχάλης Νταλάκος
mdalakosreports@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)