I’ll Be Damned – Road To Disorder (Drakkar)

Δεύτερη δισκογραφική δουλειά για τους Δανούς rock-based Ill Be Damned, από το 2010 που σχηματίστηκαν, με τίτλο Road To Disorder. Δέκα ολοκαίνουργια τραγούδια τα οποία καλύπτουν σε στιχουργικό επίπεδο σκοτεινά θέματα που απασχολούν την κοινωνία καθημερινά, και σε μουσικό επίπεδο αρκετά μουσικά είδη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τους στίχους της μπάντας, τα τραγούδια καλύπτουν θέματα που ασχολούνται με τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ανάπτυξης. Σε μουσικό επίπεδο, οι Δανοί εμπλέκουν στη μουσική τους διάφορες μουσικές αποχρώσεις: Metal, Punk, Stoner, Rock’n’Roll, Hard Rock, ακόμα και Blues. Το γεγονός αυτό οφείλεται στις διαφορετικές επιρροές των μελών της μπάντας και στην αγάπη τους για διάφορα είδη μουσικής, καθώς επίσης και στο ότι απολαμβάνουν περισσότερο το να εμπλέκουν αρκετά μουσικά είδη από το να ασχολούνται μόνο με ένα συγκεκριμένο. Ο δίσκος ξεκινά με ένα πολύ έντονο σε ρυθμό punk τραγούδι (“Stephen Hawking Talking”), για να προχωρήσει σε ένα πιο stoner doom στυλ (“The Entire Universe”), για να αλλάξει πάλι σε ένα hard rock ύφος (“You Are The Young) με ένα sludge κιθαριστικό τελείωμα, όπως περίπου και το τραγούδι που ακολουθεί (“Pigburner Feat. Baest”), το οποίο στη συνέχεια δίνει τη θέση του σε ένα rock blues κομμάτι (“Luck Could Change”). Αυτή η ποικιλομορφία αποτελεί καταρχήν ένα χαρακτηριστικό της μουσικής δεξιοτεχνίας των μελών της μπάντας, καταδεικνύοντας πως μπορούν να φέρουν αποτελεσματικά εις πέρας συνθέσεις πολλών διαφορετικών μουσικών ειδών. Κατά δεύτερον, οδηγεί σε έναν αρκετά ενδιαφέροντα δίσκο, που δεν κουράζει τον ακροατή. Οι εναλλαγές λαμβάνουν χώρα με αρκετή επιμέλεια και δεν είναι παράταιρες.

Αν και καθόλου συνεκτικός ως προς το μουσικό του ύφος, ο νέος δίσκος των Ill Be Damned έχει αρκετά κομμάτια που είναι ενδιαφέροντα και στο σύνολό του αποτελεί ένα πολύ καλό δίσκο, τόσο σε επίπεδο συνθέσεων, όσο και μουσικής. Για όσους αναζητούν κάτι φρέσκο που κινείται στα μουσικά είδη που αναφέρθηκαν παραπάνω, ο συγκεκριμένος δίσκος αποτελεί μία πολύ καλή επένδυση.

7.5/10
Αλίκη Μαξούτογλου
alikimax@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)