Jack The Stripper – Raw Nerve (Self Financed)

Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας ότι δε μου αρέσει το harcore. Οι Jack The Stripper σχηματίστηκαν το 2007 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και κατάφεραν να γίνουν από τις βασικές και πιο γνωστές μπάντες στη χώρα τους, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο της καλύτερης heavy live performance. Πάμε να δούμε όμως τι γίνεται και στο άλμπουμ.

Σίγουρα την παραγωγή δε θα τη χαρακτήριζα ιδανική, αφού εάν το δυναμώσεις λίγο οι κιθάρες ακούγονται αρκετά πιο πάνω και νομίζω δε χρειάζεται να τρέμει το σπίτι… Αυτό φαίνεται στα δυο πρώτα κομμάτια Raw Nerve και Nibiru. Ενδιαφέρον ας πούμε, μόνο για το είδος και το Track Marks, με κάποια γνώριμα στοιχεία που υπάρχουν στο χώρο. Τα φωνητικά μου φάνηκαν εντελώς ίδια σε όλα τα τραγούδια που ακολουθούν, πράγμα που με έκανε να μη θέλω να ακούσω άλλο από το δίσκο… Να κρατήσουμε και κάποια riffs και στιγμές στο Black Hole Fetish/Love Is Cheap; Με το ζόρι. Να με συγχωράνε οι φίλοι του hardcore, αλλά δε κατάφερα στη συνέχεια να βρω ούτε ένα κομμάτι που θα άκουγα ξανά στο μέλλον… Πάντως πιστεύω ότι εάν ο δίσκος είχε και καθαρά φωνητικά, θα τον βοήθαγε περισσότερο.

Στα συν, μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, ξεκίνησαν περιοδεία στην Αυστραλία και στην Ασία, συμπεραλαμβανομένου και της Ιαπωνίας, παίζοντας ως support σε μπάντες όπως οι The Dillinger Escape Plan, Fear Factory, Cancer Bats, Ne Obliviscaris και διάφορες άλλες. Επιπλέον, το συγκρότημα εμφανίστηκε σε διάφορα festivals στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Wake Up Festival (Taiwan), Bigsound, Invasion Fest, και Sonic Forge. Για να μην είμαι άδικος, οι οπαδοί του hardcore, ας του ρίξουν μια «αυτιά», δίνοντας έμφαση ας πούμε (πάλι) στο Out Of Your Reach και στο Nothing Changes. Για τους υπόλοιπους, πραγματικά δεν υπάρχει κάποιος λόγος.

2.5/10
Πέτρος Μυστικός
petrosmystikos@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)