King Creature

Οι King Creature δημιουργήθηκαν από τους Matt K Vincent και David Evans στις αρχές του 2013 στην Κορνουάλλη της Μεγάλης Βρετανίας. Έκτοτε έχουν σημειώσει μία πολύ καλή ανοδική πορεία με πολλές ζωντανές εμφανίσεις και δύο ολοκληρωμένες δουλειές στο ενεργητικό τους. Με αφορμή τον τελευταίο τους δίσκο που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, “Set The World On Fire”, μιλήσαμε με τον τραγουδιστή/μπασίστα Dave Kellaway.

Καλησπέρα, ευχαριστώ που αφιερώνεις χρόνο να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και συγχαρητήρια για το “Set The World On Fire”. Ποια είναι η ανταπόκριση μέχρι στιγμής από τους θαυμαστές και από τον τύπο;

Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι απίστευτη, ο κόσμος θέλει να δει περισσότερα από εμάς.

Τι μπορείς να μας πεις σχετικά με τη θεματολογία των τραγουδιών σας;

Οι στίχοι στο άλμπουμ είναι βαθυστόχαστοι, αφορούν το εσωτερικό του εαυτού μας και την αυτό-υπονόμευση, καθώς επίσης και παγκόσμια ζητήματα και την αποτυχία του ανθρώπινου γένους. Οπότε είναι ένα άλμπουμ με βαθύ νόημα.

Ποιος γράφει τη μουσική και από που έρχεται η έμπνευση;

Όλοι συνεισφέρουμε στη μουσική, οι περισσότεροι στίχοι γράφονται από τους Jules και Dave Kellaway. Μετά οι Dave K και Matt Karl Vincent βγάζουν τα riffs μαζί και ορίζουν τη μελωδία με το μπάσο, βάζοντας τύμπανα κατά τη δημιουργία.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τους Mike Exeter και John Cornfield; Πώς είναι να δουλεύεις με δύο θρύλους όπως εκείνοι;

Ήταν απίστευτα, ο Mike Exeter είναι ένας μηχανικός ήχου που φέρνει την ηρεμία στο στούντιο και γνωρίζει πως να πάρει το καλύτερο από εμάς. Με τον John γνωριζόμαστε εδώ και χρόνια, μένουμε όλοι μαζί πολύ κοντά.

Μέσα σε λίγα χρόνια έχετε κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα όπως οι Motörhead και οι Therapy?. Πες μας μερικές πληροφορίες για την εμπειρία, πώς σας υποδέχτηκε το κοινό αυτών των δύο;

Το κοινό των Therapy? μας υποδέχτηκε καλά και καταφέραμε να τους μετατρέψουμε σε οπαδούς, το να παίζουμε με Motörhead… Λοιπόν, πιστεύω αυτή η δήλωση τα λέει όλα.

Προέρχεστε από το Cornwall και δεν θυμάμαι ονόματα μπαντών που να είναι από εκεί. Τι μπορείς να μας πεις για την τοπική σκηνή; Είναι εύκολο να ηχογραφείς και να παίζεις μουσική εκεί; Μπάντες που θα μπορούσαμε να τσεκάρουμε;

Ηχογραφούμε την περισσότερη μουσική μας εκεί, είναι ένα όμορφο μέρος και βρίσκουμε την ησυχία μας. Η τοπική σκηνή είναι εντάξει, δεν υπάρχουν πολλά μέρη διεξαγωγής συναυλιών αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές μπάντες που αναδύονται από εδώ. Είναι τόσο μικρή η σκηνή που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Οι 50 Year Storm είναι μία πολύ καλή μπάντα για να τσεκάρετε!

Ποιες πάντες σε επηρέασαν ώστε να ξεκινήσεις τη δική σου μπάντα;

Καμία. Εάν υπάρχει επιρροή είναι συμπτωματική, αγωνιζόμαστε για να έχουμε τον δικό μας ήχο και πραγματικά προσπαθούμε πολύ να μην επιτρέψουμε αυτό που μας αρέσει να επιβληθεί σε αυτό που παίζουμε. Αυτό είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται διότι οι μουσικές μας προτιμήσεις διαφέρουν πολύ. Όλα τα μέλη της μπάντας ακούνε διαφορετικά είδη μουσικής, αν ακούσεις πολύ καλά θα το καταλάβεις στη μουσική μας. Κάποιες φορές μας συγκρίνουν με τους Alice in Chains, το οποίο είναι μία κοινότυπη σύγκριση με βάση τα φωνητικά. Πιστεύουμε πως ακουγόμαστε σαν τους King Creature, λίγο από όλα αλλά είμαστε σίγουρα εμείς.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τη Marshall; Πώς είναι να είσαι μέλος της σύνθεσης μια τέτοιας εταιρείας;

Η εταιρεία είναι απίστευτη και χαιρόμαστε που είμαστε μαζί τους. Είναι τέλειο να δουλεύεις με ανθρώπους της ιδίας νοοτροπίας.

Είστε μία μπάντα που κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις. Πώς επηρέασε η πανδημία τα σχέδια και την καθημερινότητά σας;

Ήταν απαίσια, ωστόσο καταφέραμε να στήσουμε μόνοι μας τη ζωντανή μας εμφάνιση εν μέσω της πανδημίας ενάντια στις πιθανότητες και νόμιμα. Ήταν ένα μέρος διεξαγωγής που ονομάσαμε The Yard. Ο κόσμος το λάτρεψε τόσο πολύ που το ανοίξαμε σαν ένα πραγματικό χώρο διεξαγωγής συναυλιών.

Μελλοντικά σχέδια; Ή είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό;

Έχουμε μία επερχόμενη headline περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιοδεία στην Ευρώπη στο τέλος του χρόνου και σχεδιάζουμε και για την Ινδονησία. Κρατήστε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.

Ευχαριστώ ακόμα μία φορά για το χρόνο σου. Μπορείς να κλείσεις αυτή τη συνέντευξη με όποιο τρόπο επιθυμείς.

Η metal σκηνή έχει χτυπηθεί άσχημα από τον Covid-19 αλλά οι King Creature δουλεύουν πιο σκληρά από ποτέ. Κρατάμε τα κεφάλια μας χαμηλά και γράφουμε ακόμα περισσότερη καινούρια μουσική, έχουμε ακόμη ένα δεύτερο άλμπουμ έτοιμο. Ελπίζουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις και περιοδείες, ειδικά μετά την επιτυχία της δημιουργίας του δικού μας χώρου διεξαγωγής, The Yard, και κάνοντας μία εμφάνιση με αποστάσεις ασφαλείας η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και προβλήθηκε στο YouTube. Ελπίζουμε για ένα μεγαλύτερο και καλύτερο 2021 και ανυπομονούμε να “Set The World On Fire”.

Συνέντευξη: Νίκος Λίλλης
Μετάφραση: Ελίζα Καπουράλου

Official Website
Facebook
Spotify
Instagram
Bandcamp
YouTube
Twitter

Band Members
Dave Kellaway – Φωνητικά, μπάσο
Matt Karl Vincent – Κιθάρες
Mike Stennett – Κιθάρες
Jack Bassett – Τύμπανα

Discography
Volume One, 2017
To Τhe Bone, 2018
Set The World On Fire, 2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Vintersea

Delain

Ocean Of Grief