Königreichssaal – Witnessing The Dearth (Cult Of Parthenope)

Με δεύτερη συνεχόμενη κυκλοφορία από την δισκογραφική εταιρεία Cult Of Parthenope, συνεχίζουμε και στην συγκεκριμένη κριτική. Προηγουμένως ήταν οι TaurImDuinath με το δεύτερο full-length album τους, τώρα έχουμε να κάνουμε με ντεμπούτο. Οι πολωνοί black metallers Königreichssaal, μια τριμελής black metal μπάντα από την Πολωνία.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε σχηματίστηκαν αλλά γνωρίζουμε το δυναμικό της. Πιο συγκεκριμένα αποτελούνται από τους Papa Artur στο μπάσο, στα πλήκτρα και στα επιπρόσθετα φωνητικά, Jakub στα τύμπανα, ενώ στις κιθάρες και στα φωνητικά βρίσκεται ο De Atevs.

Ο λόγος λοιπόν για το ντεμπούτο full-length album τους Witnessing The Dearth. Εκ πρώτης όψεως είναι ο απόλυτος συνδυασμός doom και black metal μουσικής. Βέβαια, αν υπάρχει κάτι που θαυμάζω περισσότερο σε αυτή την κυκλοφορία, αυτό σίγουρα είναι η επιλογή τους να παίξουν ένα είδος προβάλλοντας αρκετά έντονα τα μουσικά χαρακτηριστικά της πολωνικής ακραίας σκηνής.

Ο λόγος που το λέω αυτό βέβαια, είναι επειδή τόσο οι μουσικοσυνθέσεις όσο και η ίδια η παραγωγή θυμίζει έντονα τους πολωνούς Mgła. Σε καμία περίπτωση δεν τους αντιγράφουν, απλά έχει επιλέξει κάποια αρκετά έξυπνα στοιχεία τους και πάνω σε αυτά έχτισαν τον ήχο τους.

Υπάρχουν στιγμές βέβαια, που με δυσκολία μπορείς να διακρίνεις τι παίζουν και αυτό οφείλεται στο doom στοιχείο. Υπάρχουν και άλλες στιγμές που είναι ξεκάθαρο το black metal στοιχείο. Υφολογικά θα έλεγα πως παρουσιάζει μια άκρως επιθετική διάθεση την οποία είτε μπορείς να θεωρήσεις πως κατευνάζεται από τα αργά ρυθμικά μοτίβα, είτε πως απλά συνεχώς αυξάνεται όσο εξελίσσεται το κομμάτι.

Σε αρκετά κομμάτια υπάρχουν καθαρά ψαλτικά φωνητικά, όπου γίνονται πιο έντονα στα κομμάτια Force Majeure και Stray Dogs. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος που αναπτύσσεται το κάθε κομμάτι. Ενώ ξεκινάει με μια σχετική απλότητα, στην συνέχεια γίνεται πιο περίπλοκο γεμίζοντας έτσι τον ήχο. Εν κατακλείδι, είναι ένα ονειρικό ξεκίνημα για τους Πολωνούς. Όσοι πιστοί στο πολωνικό black metal προσέλθετε.

7,5/10
Γιώργος Χατζηϊωαννίδης
gchatzis21@icloud.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)