L’Acéphale – L’Acéphale (Eisenwald)

Μετά το full-length “Stahlhartes Gehäuse” (2016), το εξαμελές σχήμα των Αμερικανών L’Acéphale κυκλοφορεί το τρίτο ολοκληρωμένο πόνημα ονόματι “L’Acéphale” μέσω της  Eisenwald.

Το υλικό αποτελείται από επτά κομμάτια που κινούνται σε atmospheric black metal μονοπάτια. Το εναρκτήριο κομμάτι “Sovereignty” μας βάζει κατ’ ευθείαν στο νόημα της μουσικής τους: αργόσυρτες μελωδίες, καθαρά φωνητικά εν είδη απαγγελίας, ακουστικά riff και ένα τελειωτικό ξέσπασμα. Στο επόμενο “Gloria in Excelsis Mihi” κύριο ρόλο καταλαμβάνουν οι ακουστικές κιθάρες, ενώ παρουσιάζονται μελωδικά και εκφραστικότατα γυναικεία φωνητικά. Στο “Runenberg” οι ταχύτητες ανεβαίνουν, ενώ στην αρχή παρατηρώ και μια επιρροή από Bathory.

Το “Hark the Battlecry is Ringing” έχει κάτι από τα χορωδιακά φωνητικά των Bathory, αλλά παράλληλα είναι επηρεασμένο και στο γενικό outcome του κομματιού. Στο “Sleep” ο ύπνος καταφέρνει να σε πιάσει, μέχρι να αντιληφθείς από τα μέσα του κομματιού ότι το πλυντήριο είναι έτοιμο να εκραγεί. Το εξώδιο “Winternacht” είναι ένα εικοσάλεπτο σχεδόν κομμάτι που συνοψίζει εν πολλοίς όλα τα παραπάνω στοιχεία.

Η παραγωγή είναι συμπαθητική. Τα φωνητικά και ιδιαίτερα τα γυναικεία είναι καλά. Συνθετικά δεν με ενθουσίασαν, καθώς ο δίσκος φαίνεται αρκετά δυσκήνητος και ανιαρός.

 

4,5/10
Γιώργος Ντέλιος
geontelios@hotmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)