Lo! – Vestigial (Pelagic)

Οι Lo! είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πότε μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο θεωρώντας το As Fools Ripen σαν το εξώφυλλο στην συγκεκριμένη παρομοίωση. Όσο το ακούς αποκτά βάθος και ξεδιπλώνει ένα ποιο σκοτεινό πνεύμα, ποιο πειραματικό, ποιο γνήσιο.

Το As Fools Ripen που ουσιαστικά είναι το πρώτο κομμάτι σου δίνει την εντύπωση ότι απλά θα έχεις άλλο ένα death, με τεχνικά στοιχεία επιχρυσωμένο με λίγο hardcore αλλά η συνέχεια αρχίζει και γίνεται συναρπαστική μιας και ξεδιπλώνουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα που στιγμές αγγίζει το συναίσθημα ενός black δίσκου. Με μια διαφορετική παραγωγή θα άλλαζε άνετα κατηγορία.

Οι μελωδικές γραμμές που υπάρχουν σε πνίγουν σε ένα συναίσθημα μοναξιάς και , λησμονιάς με αποκορύφωμα τα κοφτερά riff που σχίζουν την εικόνα που έχεις φτιάξει.

Από τις καλύτερες στιγμές το Bestial Beginnings. Αργό με ψήγματα από Tool (σε όλο το δίσκο τα βρίσκεις) και φωνητικά που αγγίζουν το black. Η συνέχεια με το The Worms Lament τα κάνει ουσιαστικά ένα κομμάτι όπου κάνει και το κορύφωμα του συνόλου των δύο κομματιών. Κυκλοφορία που απλά την έβαλα για 5 λεπτά και κατέληξα να την ακούσω όλη.

Προσεγμένη δουλειά, χωρίς να χάνουν τον χαρακτήρα τους από τις επιρροές τους. Όσο αφορά τον ήχο, Με μια ίσως ποιο διαφορετική παραγωγή λιγότερο τραχιά και περισσότερο συγκροτημένη το αποτέλεσμα θα απογειώνονταν. Σίγουρα αξιόλογη κυκλοφορία που αξίζει να την ακούσεις.

7.5/10
Δημήτρης Εμμανουήλ
ulvergr@linuxmail.org

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)