Mahakala, DreamLongDead, Audiobreed

Mahakala, DreamLongDead, Audiobreed

Σάββατο 2 Μαΐου 2014, Kookoo Live Music Bar, Αθήνα

Το απόγευμα προς βράδυ του Σαββάτου, με βρήκε καθοδόν για το Kookoo Live Music Bar στο εξωτικό και παραμυθένιο Γκάζι. Εκεί θα παρακολουθούσα 3 συγκροτήματα, από τα οποία είχε τύχει να ακούσω μόνο το 1, οπότε μπορώ να πω πως ήμουν αρκετά περίεργος. Στο μαγαζί έφτασα γύρω στις 20:20, αλλά το πρόγραμμα δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, ενώ και ο κόσμος ήταν λίγος.

Αυτό έγινε λίγο πιο μετά, έπειτα από μια αναγκαία μπύρα στο ενδιάμεσο για να περάσει η ώρα, με τους Audiobreed να ανεβαίνουν στη σκηνή. Ήχος αρκετά καλός (αν και νομίζω γενικά ήταν σχετικά δυνατός κατά τη γνώμη μου), τα παιδιά να ‘νιώθουν’ τα τραγούδια τους, δεμένοι στη σκηνή και με καλή διάθεση. Παρουσίασαν τραγούδια από την σχετικά πρόσφατη (Σεπτέμβριος του 2013 συγκεκριμένα) δισκογραφική κυκλοφορία τους All Shades of Colours, But Only Red See, τα οποία μας κράτησαν συντροφιά για περίπου 30 λεπτά, γεμάτα από heavy/southern/stonerήχους. Χωρίς πολλά πολλά και έπειτα από το χειροκρότημα του –λιγοστού δυστυχώς- κόσμου, κατέβηκαν από τη σκηνή.

Setlist: Fizzle Out, Damaged Goods, Made, Lost Again, Messed Up, I’m Done, Anger Sleeps, I Don’t Care

Οι ετοιμασίες για τους DreamLongDead δεν κράτησαν πολύ. Τα φώτα χαμήλωσαν, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ταιριαστή για την doom/death μουσική τους. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική –η ατμόσφαιρα- όταν τα τραγούδια έχουν στίχους εμπνευσμένους από τον άρχοντα της λογοτεχνίας τρόμου, H.P. Lovecraft, και γενικά πραγματεύονται ένα δυσοίωνο, για την ανθρωπότητα, μέλλον. Βαριά και ρυθμικά κομμάτια, βαθιά και σκοτεινά φωνητικά, γεμάτη σκηνική παρουσία, καλός ήχος, ελαφρώς περισσότερος κόσμος να κουνά το κεφάλι του. Έπαιξαν τραγούδια από την κυκλοφορία τους MadnessDeadGrave, μια διασκευή από τους Bolt Thrower καθώς και ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο τους (πάνω στον οποίο δουλεύουν πλέον) και δίκαια χειροκροτήθηκαν στο τέλος του setτους.

Setlist: The Howling from the Hills, The Dead Dream under our Skin, Silent Demise (Bolt Thrower), The Madness from Above

Η ώρα των Mahakala είχε φτάσει, έπειτα από τις πυρετώδεις (μπα, χαλαρές ήταν) ετοιμασίες της σκηνής. Οι τύποι είναι πραγματικά καλοί live, έχοντας όρεξη και καλή διάθεση, ενώ και το είδος μουσικής τους βοηθά για να περάσεις καλά. Δυνατά τραγούδια, με ωραίο ρυθμό, πολύ καλή μουσική αλλά και ενδιαφέροντα φωνητικά. Τα τραγούδια του setilistήταν από όλη τους τη δισκογραφική δουλειά ως τώρα, παίζοντας σχεδόν τα πάντα από το Mahakala (EP του 2007), αλλά και ολόκληρη την πρώτη full-length δουλειά τους, το DevilMusic του 2013. Ο κόσμος φάνηκε να περνά καλά σε γενικές γραμμές, αν και προσωπικά μου φάνηκαν λίγο υποτονικοί οι παρευρισκόμενοι.

Setlist: Come Rise, Pact with the Devil, Lust for your Blood, Evil Man, By my Hand, The King is Dead, Pool of Kerosene, Bloodspit, A Shovel stuck in Teeth, Dictated Homicide, Salvation, Murder in Neverland, Devil’s Song, Modern Saints.

Ήταν ένα πολύ καλό liveθα έλεγα, ο ήχος του –αρκετά όμορφου- μαγαζιού ήταν ικανοποιητικός, αλλά θα περίμενα λίγο περισσότερο –αλλά και πιο δραστήριο- κοινό. Πάντως θα πρότεινα σε όποιον δεν έχει δει τα συγκεκριμένα συγκροτήματα, να το κάνει όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Πραγματικά δεν θα χάσετε.

Διονύσης Τσέπας

dionisis@greekrebels.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Angra, Elegy, The Silent Rage

The Silent Rage, Dreamlord, Heavenblack, Subfire

Threshold, The Silent Wedding