Marenna/Meister – Out Of Reach (Lions Pride)

Τώρα την αμαρτία μου θα την πω. Ούτε τον Rod Marenna ξέρω ούτε τον Alex Meister. Αυτό φυσικά δεν λέει και τίποτα. Στην τελική ποτέ δεν είπα ότι ξέρω όλους τους μουσικούς και έχω ακούσει όλες τις κυκλοφορίες του σύμπαντος (όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι). Κάνω λοιπόν την αρχή με αυτή εδώ την συνεργασία τους.

Παλιές καραβάνες της σκηνής τους και οι δύο στην φωνή και στην κιθάρα αντίστοιχα. Αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από αυτό το project και το Out Of Reach είναι ο πρώτος καρπός αυτής τη συνεργασίας. Μαζί τους ακούμε τους Tilly (επώνυμο δεν έχει) στα τύμπανα και Cris Gavioli στο μπάσο. Υπάρχουν και μερικοί ακόμα μουσικοί κυρίως στα δεύτερα φωνητικά.

Το Out Of Reach λοιπόν είναι ένα hard rock/AOR album βασισμένο στις κιθάρες του Meister και την ζεστή φωνή του Rod. Οι δύο τους χωρίς να ανακαλύπτουν ξανά τον τροχό προσφέρουν ένα πακέτο από τραγούδια μεσαίας κυρίως ταχύτητας με πολύ όμορφες μελωδίες και φυσικά τα ανάλογα solos, αν και παραδέχομαι ότι ο Meister δεν ξεσαλώνει ποτέ και κρατά τους τύπους.

Το αποτέλεσμα είναι καλό. Δεν θα σας πω τρελάθηκα αλλά σίγουρα είναι μια δουλειά που παίζει άνετα στα σαλόνια τις Α’ Εθνικής, έστω και στις χαμηλές θέσεις. Η εμπειρία τους είναι φανερή μιας και το Out Of Reach είναι μια περίπτωση album της λογικής «δώστε στον λαό αυτό που θέλει να ακούσει». Τίποτα το κακό σε αυτό αν και κάποιες στιγμές ήθελα αυτό το κάτι το έξτρα από το σχήμα.

Σαν πρώτη επαφή με το συγκρότημα είναι μια καλοδουλεμένη παρουσίαση. Παρόλα αυτά θέλω να ακούσω κάτι πιο προσωπικό από αυτούς και να αποκτήσει το συγκρότημα σιγά σιγά περισσότερη ταυτότητα. Οι οπαδοί του χώρου δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα και αξίζει να τους δώσουν μια ευκαιρία.

6,5/10
Μιχάλης Νταλάκος
mdalakosreports@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)