Mastodon: Ο Bill Kelliher επιβεβαιώνει την συμμετοχή του Scott Kelly

Οι Mastodon είναι στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του επόμενου άλμπουμ τους και όπως έχει γίνει κοινότυπο για την μπάντα, ο κιθαρίστας/τραγουδιστής των Neurosis, Scott Kelly, θα κάνει μία guest εμφάνιση στο δίσκο.

Μιλώντας με το SoundwaveTV (όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω βίντεο, πατώντας την άνωθεν εικόνα), ο κιθαρίστας Bill Kelliher αποκαλύπτει: “Μόλις πήραμε πίσω ένα κομμάτι από τον Scott Kelly των Neurosis. Πάντα τραγουδά σε κάποιο κομμάτι που είναι πολύ σκληρό. Είναι συναρπαστικό και ανυπομονώ για τη στιγμή που θα φτάσει στις μάζες και θα το ακούσει ο κόσμος”.

Μέχρι στιγμής στην καριέρα της μπάντας, ο Kelly δάνεισε τα ταλέντα του στο “Aqua Diamentia από το άλμπουμ Leviathan”, στο Crystal Skull από το Blood Mountain, στο ομώνυμο κομμάτι του Crack The Skye και στο Spectrelight από το “The Hunter”.

Ο Kelliher επίσης ανοίχτηκε σε ότι έχει να κάνει με τον ήχο και την κατεύθυνση του νέου δίσκου. Εξήγησε: “Πραγματικά δουλέψαμε υπερβολικά πολύ για να το κρατήσουμε αρκετά απλό. Υπάρχουν κάποια τρελά, ψιλό-math πράγματα που συμβαίνουν εδώ. Αλλά υπάρχουν πολλά πραγματικά δυνατά κουπλέ και ρεφραίν.. Πραγματικά πιασάρικα που σου μένουν στο κεφάλι”.

Ο κιθαρίστας επίσης επισήμανε το γεγονός ότι η μπάντα δουλεύει με έναν πολύ καλό παραγωγό, τον Nick Raskulinecz, εξηγώντας πως έχει ένα πραγματικό όραμα για τον ήχο. Προσθέτει: “Δε θα ήθελα να πω πως είναι ένα “γυαλισμένος” δίσκος γιατί αυτό  αφήνει την υπόνοια πως κάποια πράγματα έχουν παραεπεξεργαστεί, και δεν νομίζω πως έχει συμβεί κάτι τέτοιο.. Απλά νομίζω πως ακούγεται πιο “γυαλισμένο” και επαγγελματικό επειδή μεγαλώσαμε”.

Ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ των Mastodon δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, η μπάντα έχει συζητήσει την πιθανότητα ο δίσκος να βγει το καλοκαίρι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”