Mitochondrial Sun: Νέο βίντεο από το επερχόμενο άλμπουμ τους

Ο Φεβρουάριος του 2020 βρήκε τον πρώην κιθαρίστα των Dark Tranquillity, Niklas Sundin, να κάνει του ντεμπούτο του ευρέως αναγνωρισμένου, ομότιτλου, σόλο άλμπουμ του και την πρώτη του δημόσια «εισβολή» σε διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Τώρα ο multi-instrumentalist επιστρέφει με το δεύτερο full-length άλμπουμ, προσφορά από το project Mitochondrial Sun, με τίτλο “Sju Pulsarer”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου 2020 από την Ιταλική εταιρεία Argonauta Records.

Ενώ ο πυρήνας της μουσικής παραμένει ηλεκτρονικός και instrumental, το νέο άλμπουμ των Mitochondrial Sun επιδεικνύει μία πολύ διαφορετική και ίσως πιο black metal άποψη του project. Εάν το πρώτο άλμπουμ, το ομώνυμο “Mitochondrial Sun”, χαρακτηριζόταν κυρίως από ήσυχους διαλογισμούς του τόπου και χρόνου, το “Sju Pulsarer” («επτά πάλσαρ» στα σουηδικά) οδηγεί τον ακροατή στο κέντρο μίας ανελέητης κοσμικής καταιγίδας όπου τα επίπεδα ήχου κομματιάζονται και ξαναχτίζονται στο ρυθμό των «βίαιων» κρουστών.  Σε αντίθεση με το πρώτο άλμπουμ που κάθε κομμάτι είχε τη δική του ενορχήστρωση και ηχητική σφραγίδα, αυτά τα τραγούδια είναι πολύ ομοιόμορφα σε στυλ – γρήγορα, επιτακτικά και ταυτόχρονα γεμάτα με συναισθηματικά φορτισμένες μελωδίες και ατμοσφαιρικούς ηχητικούς κόσμους που παραμονεύουν κάτω από την επιφάνεια.

Μετά την κυκλοφορία ως πρώτου single του εισαγωγικού κομματιού από το άλμπουμ, ο Sundin μόλις κυκλοφόρησε ένα ολοκαίνουριο ισοπεδωτικό μουσικό βίντεο! Βυθιστείτε στην κρύα αίσθηση των Mitochondrial Sun και ακούστε το “Pulsar 2” παρακάτω.

Ο εγκέφαλος των Mitochondrial Sun δηλώνει σχετικά με το κομμάτι: « Το “Pulsar 2” είναι το πιο μελωδικό και ίσως το πιο “παραδοσιακό” κομμάτι του άλμπουμ με την έννοια ότι εκπροσωπεί το πώς μία τυπική metal μπάντα πρέπει να ακούγεται όταν παίζουν μαζί (σε αντίθεση με κάποια άλλα κομμάτια που είναι ηλεκτρονικά και πιο χαρακτηριστικά σε αίσθημα). Η ιδέα ήταν να έχουμε τα γρήγορα drums να προσδίδουν ένα συνεχή παλμό καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού και να χτίζουν μία ατμόσφαιρα μέσω της επανάληψης και πολλών διαφορετικών επιπέδων ήχου και αρμονίων».

Η μίξη και το mastering του “Sju Pulsarer” έγιναν στα περίφημα Nacksving studio στο Gothenburg με τον Anders Lagerfors στο τιμόνι. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 13 Νοεμβρίου 2020, με τις κυκλοφορίες σε φυσικό LP και CD να ακολουθούν στις αρχές του 2021, από την εταιρεία του Sundin, Argonauta Records. Η προπαραγγελία του άλμπουμ είναι διαθέσιμη εδώ.

“Sju Pulsarer” tracklist: Pulsar 1/ Pulsar 2/ Pulsar 3/ Pulsar 4/ Pulsar 5/ Pulsar 6/ Pulsar 7/ Noll Och Intet

Links:

Κείμενο: Ελίζα Καπουράλου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”