Moonlight Haze – Lunaris (Scarlet)

Σχέση αγάπης – μίσους έχω με το symphonic metal όταν αυτό συνοδεύεται από τα κλασσικά γυναικεία φωνητικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτά τα σχήματα είναι ότι δαγκώνουν περισσότερο από ότι μπορούν να χωνέψουν και στην προσπάθεια τους να ακουστούν extra large καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο.

Πάμε λοιπόν στου Ιταλούς Moonlight Haze που υπάρχουν σαν σχήμα από το 2018 και έχουν ήδη κυκλοφορήσει άλλο ένα album με τίτλο “De Rerum Natura” το 2019. Φέτος επιστρέφουν με την δεύτερη δουλειά τους. Στις τάξεις τους έχουν την τραγουδίστρια Chiara Tricarico που έχω συναντήσει και στους Ravenword.

Και πραγματικά θα μπορούσα να κάνω copy/paste την παρουσίαση των Ravenword εδώ. Μιας και οι Moonlight Haze ακροβατούν ανάμεσα στο συμφωνικό και το μελωδικό power metal. Υπάρχει μια σχετικά καλή ποικιλία στα τραγούδια.

Από το εναρκτήριο και χορευτικό “Till The End” και το “Enigma” (το οποίο υπάρχει δύο φορές, στα αγγλικά και στα ιταλικά), στα πιο folk “Of Birth And Death” και “Under Your Spell” οι Moonlight Haze δεν αναλώνονται και μάλλον ξέρουν μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις τους.

Οριακά pop, το album ακούγεται αρκετά ευχάριστα. Και πάλι προτιμώ την Chiara όταν τραγουδά πιο ανθρώπινα. Οι κιθάρες είναι αρκετά μπροστά αν και όλη η παραγωγή είναι πολύ προσεγμένη. Εδώ τα πλήκτρα κυρίως γεμίζουν τις συνθέσεις και τις εμπλουτίζουν.

Σίγουρα υπάρχουν μια δύο συνθέσεις που θα μπορούσαν να είναι πιο μαζεμένες, όμως για δεύτερο album με ένα χρόνο μόλις διαφορά μπορώ να πω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά καλό. Σίγουρα μια δουλειά που θα ενθουσιάσει τους οπαδούς τις συμφωνικής μουσικής.

8/10
Μιχάλης Νταλάκος
mdalakosreports@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)