Τα τρία τέταρτα του ‘Morbid Visions’ line up των Sepultura συναντώνται ξανά επί σκηνής στο Belo Horizonte

Ο πρώην κιθαρίστας των Sepultura, Jairo Guedz, ανέβηκε στη σκηνή με τους Cavalera Conspiracy το βράδυ της Παρασκευής (16 Νοεμβρίου) στο Music Hall στο Belo Horizonte της Βραζιλίας για να εκτελέσουν επί σκηνής το κλασικό κομμάτι των Sepultura, “Troops Of Doom”, το οποίο είχε συνθέσει μαζί με αυτούς. Βίντεο από την εμφάνιση μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Οι Cavalera Conspiracy αποτελούνται επίσης από τους αδελφούς και ιδρυτικά μέλη των Sepultura, Max (Soulfly) και Igor Cavalera.

Οι Sepultura σχηματίστηκαν το 1984 στο Belo Horizonte, την πρωτεύουσα του Minas Gerais. Ο Jairo μπήκε στη μπάντα τον επόμενο χρόνο και συμμετείχε στις δύο πρώτες κυκλοφορίες της μπάντας, “Beastial Devastation” (EP – 1985) και “Morbid Visions” (full length – 1986).

Στις αρχές του 1987, ο Jairo εγκατέλειψε τους Sepultura, λόγω της απώλειας ενδιαφέροντός του για το death metal, και αντικαταστάθηκε από τον κιθαρίστα Andreas Kisser από το São Paulo.

Το 1996, ο Max άφησε τους Sepultura, μετά από την απόλυση της γυναίκας του και ως τότε μάνατζερ της μπάντας, Gloria, από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

Ο Igor έφυγε από τους Sepultura τον Ιούνιο του 2006, λόγω ‘καλλιτεχνικής ασυμφωνίας’. Η αναχώρησή του από τη μπάντα έλαβε χώρα πέντε μήνες αφού ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κάνει ένα διάλειμμα από τις περιοδείες για να περάσει χρόνο με τη δεύτερη γυναίκα του και το γιο τους, που γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2006.

Αφού ο Max βγήκε από τους Sepultura, υπήρξε ρήξη μεταξύ του ίδιου και του Igor, τη οποία εξομαλύνθηκε χάρη στη θεραπευτική δύναμη της μουσικής. Μετά από λίγο καιρό τα αδέλφια, μη μπορώντας να αντισταθούν στη μουσική έλξη τους, η συνεργασία τους ανανεώθηκε. Το ντουέτο επέστρεψε για δεύτερο γύρο με τους Cavalera Conspiracy, που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Inflikted”, τον Μάρτιο του 2008 και τη διάδοχο προσπάθεια αυτού, το “Blunt Force Trauma”, τον Μάρτιο του 2011.

Οι Max και Igor έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια, στο 10ο ετήσιο φεστιβάλ D-Low Memorial, στις 17 Αυγούστου 2006 στο θέατρο Marquee στο Tempe της Arizona.

{youtube}4TtYeGGXPH8{/youtube}

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”