Mystic Prophecy – Metal Division (Rock Of Angels)

Βγάζω το καπέλο στον Mr. Liapakis, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια μάλλον ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η μέρα έχει 48 ώρες. Αλλιώς δεν εξηγείται το πώς καταφέρνει και κάνει τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Όπως και να έχει εδώ επιστρέφει με το βασικό του σχήμα τους Mystic Prophecy και το ενδέκατο παρακαλώ άλμπουμ τους σε δεκαεννιά χρόνια καριέρας. Μπορεί να έκαναν βέβαια τρία χρόνια να βγάλουν νέο υλικό, μιας και στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησαν το “Monuments Uncovered”, όμως σαν δίσκος προσφέρει στο ακροατήριο αυτό που ακριβώς περιμένει.

Οι Mystic Prophecy είναι ένα “σιγουράκι” για τους φίλους του heavy metal. Ο ήχος τους εδώ και χρόνια έχει σταθεροποιηθεί σε ένα αμιγώς κλασικό heavy με μοντέρνα όμως και δυνατή παραγωγή. Στις πιο μελωδικές τους στιγμές μπορεί να φέρνουν στον νου τους συμπατριώτες τους Brainstorm αν και ο ήχος τους είναι αμιγώς ευρωπαϊκός.

Αν το εναρκτήριο Metal Brigade είναι το δικό τους Book Of Heavy Metal, λίγους θα ενοχλήσει μιας και είναι ένα ασήκωτο κομμάτι μεσαίας ταχύτητας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γκαζιάρικα κομμάτια όπως το Eye To Eye ή το Curse Of The Slayer. Επίσης υπάρχουν και κάποιες στιγμές που προσωπικά τις βρήκα πιο αδύνατες όπως το Dracula.

Σαν σύνολο το Metal Division είναι ένας συμπαγής και καλός δίσκος. Το γεγονός του ότι σαν σχήμα οι Prophecy έχουν κάνει ουκ ολίγες αλλαγές στην σύνθεση τους κάνει πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο σταθεροί παραμένουν στον ήχο τους. Στο Metal Division δεν ανακαλύπτουν ξανά τον τροχό αλλά δεν νομίζω αυτός να ήταν και ποτέ ο στόχος τους. Αν είστε οπαδοί τους δεν έχετε λόγο να μην απολαύσετε και την νέα τους δουλειά. Χαζεύοντας λίγο στο Δελτίο Τύπου είδα ότι το album θα βγει σε πολλές και διαφορετικές εκδόσεις για όλα τα βαλάντια και φυσικά και σε βινύλιο.

8/10
Μιχάλης Νταλάκος
mdalakosreports@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)