Necrowretch – The Ones From Hell (Season Of Mist)

Για άλλη μια φορά, η Γαλλία έχει μια πολύ δυνατή πρόταση στο χώρο του ακραίου metal. Οι Necrowretch, οι οποίοι φουντώνουν τη νοσταλγία για το old-school death metal με αρκετές δόσεις black από το 2008, επιστρέφουν με την κυκλοφορία του τέταρτου full-length δίσκου τους με τίτλο The Ones From Hell.

Η νηνεμία πριν την καταιγίδα μπορεί να χαρακτηριστεί ο τρόπος με τον οποίο ξεκινά το The Ones From Hell, καθώς το πρώτο κομμάτι με τίτλο Pure Hellfire ξεκινά με ένα σύντομο ακουστικό intro,προτού ξεσπάσει για τα καλά και τιμήσει τον τίτλο του. Όλο το album χαρακτηρίζεται από αλλαγές tempo, αφού τη μία στιγμή μιλάμε για επιβλητικές, αργές και σκοτεινές συνθέσεις, όπως το ομότιτλο The Ones From Hell και την άλλη για τραχιά, μανιασμένη ωμότητα, ειδικά από το Absolute Evil και μετά.

Η παραγωγή είναι η κατάλληλη ώστε να αιχμαλωτίζεται ο old-school αέρας της μουσικής των Necrowretch, αλλά παράλληλα ο ήχος να παραμένει χαοτικός και κολασμένος, μακάβριος και παρανοϊκός. Τα black metal στοιχεία που χρησιμοποιούνται, ακόμη, είναι τα κατάλληλα για να του προσδώσουν ένα σατανικό τόνο, όπως θα περίμενε κανείς άλλωστε με βάση τη γενικότερη θεματολογία των Necrowretch.

Εν κατακλείδι, τοThe Ones From Hellείναι ένα απολαυστικό, βαρύ album, το οποίο προσεγγίζει το old-school με δεξιοτεχνία. Για να τα λέμε όλα, δεν είναι κάτι που δεν έχεις ξανακούσει, ιδιαίτερα εάν έχεις εντρυφήσεις στο είδος, αλλά μάλλον δε θα σε νοιάξει καν. Μέσα σε σχεδόν σαράντα λεπτά καταφέρνει να δημιουργήσει μια τέλεια νοσηρή ατμόσφαιρα, οπότε αξίζει να ακουστεί ακόμη και από απλή περιέργεια για το είδος.

8/10
Τζούλια Τσαγκάρη
jtsagari@yahoo.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)