Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για τους Neurosis

Οι Καλιφορνέζοι industrial/alternative metallers εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μέχρι σήμερα και μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση, τα visual projections δεν θα είναι μέρος των ζωντανών εμφανίσεων μας όπως τα παρουσιάζαμε τα τελευταία 20 χρόνια. Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία επαναπροσδιορισμού της παρουσίασης των ζωντανών μας εμφανίσεων. Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει από το μηδέν επιτρέποντας την μουσική να μιλήσει για τον εαυτό της και να μας οδηγήσει όπου αυτή μπορεί. Σε οποιαδήποτε μορφή της μικρή ή μεγάλη, η μουσική μας οδηγεί στο άγνωστο. Αυτό επίσης σηματοδοτεί και τη λήξη της συνεργασίας μας με τον visual artist, Josh Graham, ο οποίος ήταν μαζί μας τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ο Josh ήταν ένα ακούραστο ταλέντο και ήρθε πραγματικά την στιγμή που τον χρειαζόμασταν και μας χάρισε ένα πρωτότυπο βίντεο που δεν είχαμε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα, όταν ξεκινούσαμε. Ο χωρισμός μας ωστόσο έρχεται μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού, φιλίας και κατανόησης. Όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι ένα βήμα μπροστά για τους Neurosis και το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας μας με τον Josh παραμένει ανοιχτό. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες του τις μουσικές προσπάθειες και στις καλλιτεχνικές του φιλοδοξίες”.

Ο Josh Graham πρόσθεσε: “Ο χρόνος για την αλλαγή είχε φτάσει για όλους μας. Η φιλία μας και όλα αυτά που έχουμε κάνει μαζί όλα αυτά τα χρόνια θα ζουν για πάντα, αλλά έχει φτάσει ο καιρός να προχωρήσουμε μπροστά. Ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο να συνεργαστώ με τους Neurosis τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Καθώς έχουμε φτάσει στο σταυροδρόμι και νιώθουμε ότι έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμα της συνεργασίας μας, κοιτάμε προς το μέλλον με αισιοδοξία. Η συνεχής αναζήτηση για κάτι καινούριο είναι κάτι που υπάρχει στο αίμα και στην ψυχή όλων μας και έτσι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε…”.

Το δέκατο studio album των Neurosis με τίτλο “Honor Found In Decay” πούλησε περίπου 1800 κόπιες την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ κι έφτασε στο Νο.9 στο Top New Artists Albums (σ.σ.: Heatseekers) το οποίο απαριθμεί τις μεγαλύτερες πωλήσεις από νέους καλλιτέχνες (σ.σ.: τώρα κατά πόσο θεωρούνται οι Neurosis νέα μπάντα, αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο) οι οποίοι δεν έχουν μπει στο Top 100 του Billboard 200.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”