Night Ranger – 24 Strings & A Drummer – Live & Acoustic (Frontiers)

Αδικημένοι; Παροδικοί; Υπερεκτιμημένοι; Ότι επίθετο και να διαλέξεις για χαρακτηρίσεις τους Night Ranger, το σίγουρο είναι πως οι rock γερόλυκοι του San Francisco άξιζαν πολύ περισσότερα απ’ όσα έλαβαν. Στον απόηχο του τελευταίου, αρκετά καλού “Somewhere In California”, έκαναν τον περασμένο Μάιο μία στάση στην τοποθεσία που αναφέρει το album, δίνοντας ένα όμορφο ημι-acoustic show, γιορτάζοντας ταυτόχρονα και τα 30 χρόνια τους ως μπάντα.

Το αποτέλεσμα εκείνης της βραδιάς ηχογραφήθηκε και μπορείτε να το ακούσετε (ή και να δείτε) σε αυτό εδώ το CD/DVD. Η κυκλοφορία μπορεί να θεωρηθεί και ως “greatest hits” συλλογή, καθώς αν παρατηρήσετε το setlist, το 90% αποτελείται από επιτυχίες του συγκροτήματος όπως τα “(You Can Still) Rock In America”, “Sister Christian”, “Don’t Tell Me You Love Me” και “Sentimental Street”. Το παράδοξο βέβαια, είναι πως παρόλο που πρόκειται για ακουστική εμφάνιση, την παράσταση φαίνεται να κλέβουν τα drums του Kelly Keagy.

Σχετικά με την εμφάνιση τώρα, οι Night Ranger μας δείχνουν (όπως και στο τελευταίο studio album) ότι δεν αφήνουν το χρόνο να τους ακουμπήσει. Ακούς έναν Jack Blades, ο οποίος είναι γερασμένος μόνο στις φωτογραφίες, ενώ τα διαλείμματα ανάμεσα στα κομμάτια μου δίνουν την εντύπωση πως το όλο event γιορτάστηκε ταπεινά, σε ένα club το πολύ 200 ατόμων. Κάτι που δεν θα έπρεπε να μας χαλάει, καθώς οι Night Ranger γνωρίζουν ότι – πλην των festivals – δε μπορούν να έχουν παραπάνω προσέλευση κοινού.

Αν αρέσκεστε σε τέτοιες χαλαρές μουσικές φάσεις, θα περάσετε καλά. Αν όμως ανήκετε στο αντίπαλο στρατόπεδο που αποθαρρύνει τα acoustic shows, θα ήταν καλύτερο να μην ασχοληθείτε.

7/10
Χάρης Μπελαδάκης
xaris@greekrebels.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Freedom Call – The M.E.T.AL. Fest (SPV/Steamhammer)

Blaze Bayley – Damaged, Strange, Different And Live (Blaze Bayley Recordings)

Mayhem – Demonic Rites (Century Media)