Nitro Zeus – I.Anomaly [EP] (Self-Financed)

Το νερό είναι διαφορετικό εκεί στην Αυστραλία. Αυτό το ξέρουμε όλοι πιστεύω. Πολλά και ενδιαφέροντα συγκροτήματα έχουν ξεπηδήσει από την ήπειρο αυτή που λόγο γεωγραφικής τοποθεσίας πολλές φορές δεν τους έχει δώσει (δυστυχώς) την άνεση να αναπτυχθούν, να αποκτήσουν την φήμη που τους αρμόζει. Όταν έπεσε στα χέρια μου αυτό το EP δεν ήξερα ότι το σχήμα είναι από την Αυστραλία. Βασικά δεν ήξερα τίποτα μιας και το Δελτίο Τύπου μάλλον έμεινε στο νησί.

Αν κάποιος τσεκάρει το εξώφυλλο του I. Anomaly ίσως να μην καταλάβει και πολλά πράγματα για το σχήμα από το Queensland. Το τετραμελές σχήμα λοιπόν έκανε την αρχή κάπου στο 2016 και αφού είχε ουκ ολίγες αλλαγές στην σύνθεση του προς το τέλος του 2018 ηχογράφησε το ντεμπούτο EP του το οποίο περιλαμβάνει πέντε αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους συνθέσεις.

Μπορεί η βάση τους να είναι το alternative rock όμως δεν μένουν σε αυτό. Το εναρκτήριο All Fail, το οποίο κυκλοφορούν και σαν single, έχει ένα πολύ έντονο Black Sabbath vibe κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται και σε άλλα μέρη του EP αυτού. Πολύ ενδιαφέρουσα βρήκα την ροή του Sweet Vanity ενώ και το κλείσιμο με το πιο εναλλακτικό και μουντό Augment ήταν ιδανικό. Ο άσος στο μανίκι τους είναι η τραγουδίστρια Zichxyna που έχει μια πολύ ιδιαίτερη φωνή με μεγάλο εύρος και πραγματικά ενδιαφέρουσες αρμονίες.

Είναι εμφανές ότι το σχήμα επιθυμεί να δημιουργήσει ένα προσωπικό ήχο και δεν περιορίζεται σε αναμάσημα ιδεών και πεπατημένων διαδρομών. Αυτό μπορεί να ξενίσει λίγο στην αρχή αλλά μετά από μερικές ακροάσεις το υλικό ανοίγεται στα αυτιά του ακροατή. Σίγουρα δεν μιλάμε για μια mainstream δουλειά που μάλλον θα δυσκολευτεί να βρει το πρέπον κοινό.

Πάντα μου άρεσε να ανακαλύπτω σχήματα που έχουν την όρεξη για πειραματισμό και διαφορετικότητα, άσχετα αν μου άρεσε ή όχι το τελικό αποτέλεσμα. Εδώ μπορώ να πω ότι μου αρέσει το σύνολο και θα με ενδιέφερε να δω το μέλλον τους.

8/10

Μιχάλης Νταλάκος

mdalakosreports@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)