Palila – Tomorrow I’ll Come Visit You And Return Your Records [EP] (Kapitän Platte)

Κυκλοφορεί το δεύτερο EP των Palila το οποίο περιλαμβάνει και το ντεμπούτο EP τους που εξαντλήθηκε λίγο μετά την κυκλοφορία του στα τέλη του καλοκαιριού 2019. Το νέο διπλό EP προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ήχων από ήρεμα riffs και αναφορές στον Neil Young μέσω των ελαφρών μοτίβων grunge, μέχρι την post-punk ευελιξία τους που θυμίζει Built To Spill, Dinosaur Jr., Wilco ακόμη και τους Social Distortion σε ακουστικές εκτελέσεις.

Το εξώφυλλο, με αυτό το χαριτωμένο πουλί που αιωρείται στο διάστημα, τα σπάει πραγματικά και έχει πολύ πλάκα. Ελπίζω να μην είναι για γέλια και η μουσική τους. Αυτό το διπλό EP περιέχει δέκα τραγούδια σε rock στυλ το οποίο μας γυρίζει πίσω κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Όλα τα κομμάτια ακούγονται πολύ ευχάριστα και βγαίνει προς τα έξω η χαρά της μουσικής και η διασκέδαση που υπάρχει στο συγκρότημα.

Το ανοιχτήρι “Paper Cup” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ ελκυστικό και σχεδόν ραδιοφωνικό τραγούδι. Το “On The Wall” μου θυμίζει τους Foo Fighters του Dave Grohl. Ξεχώρισα το “Electricity” του οποίου ο ρυθμός με συνεπήρε και με μελαγχόλησε, μου θύμισε την ακουστική εκδοχή του “Reach For The sky”. Αμέσως επόμενο στις προτιμήσεις μου το μελωδικό “Sell Out” και το πιο άγριο του δίσκου “Ramrod Lads” όπου συναντάμε το στυλ των Dinosaur Jr.. Μου αρέσει επίσης το ατμοσφαιρικό “A Yell”, ένα όμορφο αφιέρωμα στους R.E.M.. Το “Control” θα σας ικανοποιήσει και θα βρείτε ζεστασιά ανάμεσα στις συγχορδίες.

Το “Tomorrow I’ll Come Visit You And Return Your Records” είναι ένα διπλό EP που προσφέρει όχι μόνο το ευρύ φάσμα των Palila αλλά και όλα τα τραγούδια που έχουν ηχογραφήσει μέχρι στιγμής. Το συγκρότημα από το Αμβούργο δημιουργεί όμορφη, γαλήνια μουσική, γεμάτη ωραίες μελωδίες που έχει ρίζες στο rock και περιέχει επιρροές από pop, country και alternative. Αν λοιπόν, όπως εγώ, θέλετε να εισχωρήσετε στο μουσικό κόσμο αυτού του τρίο, θα λάβετε ένα πραγματικό πακέτο μουσικής αίσθησης. Εδώ έχουμε μια αξιοπρεπή κυκλοφορία που πιστεύω ότι δεν θα σας απογοητεύσει.

7/10
Νίκος Λίλλης
nikos_lillis@hotmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)