Pearls & Flames – Reliance (Pride & Joy Music)

Το Reliance αποτελεί το ντεμπούτο album των Pearls & Flames, αλλά τα μέλη του Σουηδικού συγκροτήματος κινούνται στον χώρο του AOR εδώ και χρόνια. Η αρχή για το συγκρότημα έγινε το 2019, όταν ο Markus Nordenberg (Lion’s Share, Coastland Ride) ζήτησε από τον κιθαρίστα Sven Larsson (Street Talk, Coastland Ride, Groundbreaker, Fergie Frederiksen) και τον session keyboardist Tomas Coox (Coastland Ride, Roulette SWE) να συμμετάσχουν στο νέο project. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Markus Nordenberg ήρθε σε επαφή με τον Σουηδό κιθαρίστα και παραγωγό Tommy Denander (Prisoner, Radioactive, Alice Cooper, Paul Stanley, Tina Arena, House of Lords) και η δημιουργική συνεργασία που ξεκίνησε είχε ως αποτέλεσμα το “Reliance”.

Ο τίτλος του album είναι μια υπενθύμιση ότι όλα τα πράγματα στον κόσμο είναι σχετικά αλλά συνδέονται μεταξύ τους, εστιάζοντας στην έννοια της ανάγκης, της βοήθειας των άλλων και της αλληλεγγύης. Το album αποτελείται συνολικά από δώδεκα κομμάτια αρκετά χαλαρού σουηδικού μελωδικού rock/AOR, όπως και το μουσικό υπόβαθρο των μελών της μπάντας. Τα κομμάτια αυτά ξυπνούν αναμνήσεις από τις ελαφρές μελωδίες της δεκαετίας του 1980. Χαρακτηριστικά κομμάτια είναι το Love Can Heal Your Heart, το Follow The Road και ακόμα περισσότερο το Secret Love. Να σημειωθεί πως ένα εκ των κομματιών, το Wires & Frames είναι ορχηστρικό, χωρίς να προσθέτει κάποια αξία στον δίσκο. Ωστόσο, αξίζει να μνημονευθεί για τις κιθαριστικές του μελωδίες και τα πλήκτρα του, αν και διακριτικά και στο παρασκήνιο, ενώ θα μπορούσαν να έχουν έναν περισσότερο εμφανή ρόλο στο κομμάτι.

Σε γενικές γραμμές, το “Reliance” δεν αποτελεί έναν δίσκο που ο ακροατής θα θυμάται για καιρό έπειτα από την ακρόασή του, καθώς είναι ένας μέτριος δίσκος στο ύφος του αρκετά μελωδικού rock. Οι οπαδοί του είδους σίγουρα θα πρέπει να τον τιμήσουν έστω και με μία ακρόαση, αλλά πέρα από εκεί, δεν αποτελεί κάποια σημαντική προσθήκη σε αυτό το μουσικό είδος. Η βαθμολογία αντανακλά όχι τόσο την καλή δουλειά της μπάντας στο είδος που πρεσβεύει, αλλά κυρίως την έλλειψη προσθήκης αξίας, καινοτομίας και διαφορετικότητας.

6/10
Αλίκη Μαξούτογλου
alikimax@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)