Proscription – Conduit (Dark Descent)

Οι Proscription είναι μια τετραμελής death metal μπάντα από την Φινλανδία. Εκ πρώτης όψεως και αναλογιζόμενοι την καταγωγή τους έχουμε να κάνουμε με μια κλασσική death metal κυκλοφορία. Η μπάντα αποτελείται από τους Apep (Sacrificium Carmen) στο μπάσο, Mikko Koskinen (The Lifted Veil) στα τύμπανα, Cruciatus (Lantern) στις κύριες κιθάρες και στις συμπληρωματικές κιθάρες και στα φωνητικά ο Christbutcher  (Excommunion). Σχηματίστηκαν το 2017 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει το demo Promo 2017” και τώρα το ντεμπούτο full-length album τους Conduit.

Όπως είπα και στην αρχή, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι μια κλασική death metal κυκλοφορία. Αν εμβαθύνουμε στο album, θα καταλάβουμε πως δεν ακολουθούν την προαναφερθείσα μουσική πορεία. Για την ακρίβεια δεν ταιριάζει καθόλου με το στερεότυπο που έχουμε στο μυαλό μας. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν παύουν να είναι μια παραπάνω από καλοδεχούμενη εξαίρεση στον κανόνα.

Στην αρχή ήταν οι Maveth. Μια εξίσου death metal μπάντα με αρκετά στοιχεία από το black metal ιδίωμα. Δυστυχώς δεν αξιοποίησαν την δυναμική τους έτσι όπως θα έπρεπε, ώσπου το 2016 διαλύθηκαν. Οι Proscription θα λέγαμε πως αποτελούν τον διάδοχο τους, αφού στο δυναμικό τους έχουν πρώην μέλη των Maveth.

Αν από την άλλη με ρωτάτε πώς θα προσδιόριζα το album από άποψη μουσικής, θα σας έλεγα πως πρόκειται για μία αμερικάνικου είδους παραγωγή με ατμοσφαιρικά στοιχεία και εσωτερικές ποιότητες που θυμίζουν μεγάλες πολωνικές extreme metal μπάντες. Πιο συγκεκριμένα τα εξαιρετικά κιθαριστικά περάσματα σε συνδυασμό με τα καθαρά τύμπανα και τα φωνητικά θα σας πείσουν να τους δώσετε μια ευκαιρία.

Κομμάτια όπως το “To Reveal The Words Without Words” ή το Radiant Midnight θα τα χαρακτήριζα ως τις πιο απολαυστικές στιγμές του album. Εκείνα όμως τα οποία αδιαμφισβήτητα θα σας παρασύρουν είναι το ομώνυμο κομμάτι αλλά και το Thy Black Nimbus Gate. Εν κατακλείδι, το Conduit είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά που βλέπουμε από τους Φινλανδούς. Υποστηρικτές των Hate και των Maveth θα το λατρέψετε.

6,5/10
Γιώργος Χατζηϊωαννίδης
gchatzis21@icloud.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)